Παρασκευή, 19/04/2024 | 19:40

Έφυγε ένας μαχητής της ζωής χαρίζοντας ζωή σε πέντε συνανθρώπους του

783 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/04/2020, 2:48 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο ξαφνικός χαμός του Γιώργου Χριστόπουλου σε ηλικία 56 ετών δεν στάθηκε ικανός να αποτρέψει την οικογένειά του από το να δοθούν τα όργανά του σε πέντε συνανθρώπους του.

Ήταν η “χαρά της ζωής”, όπως τόνισε η σύζυγός του Σία Χριστοπούλου, που πήρε την γενναία απόφαση να προχωρήσει στην δωρεά οργάνων.

Έτσι ο Γιώργος συνεχίζει να “ζει”, καθώς η καρδιά, οι νεφροί και οι κερατοειδείς μεταμοσχεύτηκαν σε συνανθρώπους μας που βρίσκονταν στην λίστα αναμονής περιμένοντας ένα “θαύμα”.

Όλα ξεκίνησαν όταν επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του 56χρονου ο οποίος κατέληξε από αγγειακό εγκεφαλικό ισχαιμικό επεισόδιο.

Η οικογένειά του και ιδιαίτερα η σύζυγός του εξέφρασαν την επιθυμία της μεταμόσχευσης των οργάνων του.

Εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο, στην εποχή που διανύουμε διότι προβλέπονται διαδικασίες ελέγχου για κορονοϊό σε δότες και υποψήφιους λήπτες.

Στις 10:00 το βράδυ της 3ης Απριλίου μία ιατρονοσηλευτική ομάδα προχώρησε στην λήψη των οργάνων του άτυχου άνδρα.

 

Τα όργανα που ήταν κατάλληλα προς μεταμόσχευση ήταν η καρδιά, την οποία παρέλαβε ομάδα από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Μάλιστα η μεταμόσχευση έγινε με απόλυτη επιτυχία και η ιατρονοσηλευτική ομάδα του ΠΓΝΠ δέχτηκε συγχαρητήρια από το Ωνάσειο για την άριστη διατήρηση του μοσχεύματος.

Οι νεφροί μεταφέρθηκαν ο ένας στο Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας και ο άλλος στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Επίσης αφαιρέθηκαν οι κερατοειδείς.

“Ο Γιώργος ήταν κυριολεκτικά η χαρά της ζωής. Ήταν δραστήριος, δοτικός, φιλότιμος, φιλόξενος, κοινωνικός, χιουμορίστας, οικογενειάρχης, πολύ καλός πατέρας, καταπληκτικός σύζυγος” επεσήμανε η Σία Χριστοπούλου.

 

Ο 56χρονος ήταν μέλος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας που με ανακοίνωσή του αποχαιρέτισε τον φίλο και μέλος του.

πηγή: protinews.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα