Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:04

Άγιοι Απόστολοι: Εκεί που οι Πρεβεζάνοι γιόρταζαν την Πρωτομαγιά, οι εικόνες είναι απογοητευτικές!

1387 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/04/2020, 7:47 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Επί δεκαετίες μία από τις επιλογές των Πρεβεζάνων για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά, ήταν ο χώρος στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Συγκεντρώνονταν οι Οικογένειες, άλλοι έψηναν με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον, άλλοι έφερναν φαγητά από το σπίτι τους σε τάπερ, τα παιδιά τους, είχαν τα παιχνίδια τους και η Πρωτομαγιά στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στην Πρέβεζα, ήταν ένα έθιμο που πολλοί θυμούνται με νοσταλγία.

Σύλλογοι έκαναν μια προσπάθεια πριν λίγα χρόνια και συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Θωμά, άλλοι έπαιζαν ποδόσφαιρο, άλλοι, άλλα αθλήματα, άλλοι έπαιζαν σκάκι και οι εικονες αυτές θύμισαν κάτι από εκείνες τις όμορφες παλιές εποχές.

Ερχόμαστε στο σήμερα, Πρωτομαγιά 2020, ασφαλώς με περιοριστικά μέτρα και απαγορεύσεις και παραμονή της πρωτομαγιάς μπήκαμε στο χώρο για να δούμε πως είναι η κατάσταση. Εντάξει εκεί που χρησιμοποιούνταν το γήπεδο έχει “εξαφανιστεί” το χορτάρι. Στην Είσοδο βέβαια ήταν κάπως σκούρα τα πράγματα, αφού 3 Τσομπανόσκυλα αισθάνθηκαν ότι μπαίνουμε στο χώρο τους και ήμασταν απειλητικοί, τελικά το ξεπεράσαμε αυτό το εμπόδιο.

 

Τα Κτίρια των πρώην κατασκηνώσεων της περιοχής των Αγίων Αποστόλων Πρέβεζας να θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία.  Γύρω από τα κτίρια και ενδιάμεσα, άγρια βλάστηση!  Βάτα  και  αγριόχορτα να έχουν μεγαλώσει (είναι βέβαιο ότι δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός εκεί τους τελευταίους μήνες, είναι ολοφάνερο δηλαδή), πιο δίπλα τσουλήθρα μέσα στη σκουριά η οποία είναι κατεστραμένη και παιχνίδια για παιδιά σε άχρηστη κατάσταση. Εικόνες πραγματικά απογοητευτικές, εικόνες που στενοχωρούν και πληγώνουν.

 

 

Οι Άγιοι Απόστολοι μια περιοχή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την ιστορία της Πρέβεζας την Πρωτομαγιά και όχι μόνο, είναι στην εγκατάλειψη και στην αδιαφορία. Κρίμα πραγματικά! Είναι τόσο δύσκολο να καθαριστεί αυτό το Ειδυλλιακό σημείο της Πρέβεζας; Δεν μπορούν να γίνουν ούτε τα αυτονόητα σ’ αυτή την πόλη; Που έχουμε καταντήσει;

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα