Πέμπτη, 30/05/2024 | 15:38

Πρέβεζα : Οι επικίνδυνες κεραίες στον Άγιο Θωμά κάνουν δουλειά και στο Ψαθάκι-Ταχύτητα δικτύου 5.85 Mbps!!!

704 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/04/2020, 10:32 πμ | 0 σχόλια

 

Για την επικινδυνότητα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας για τη δημόσια υγεία, στον Άγιο Θωμά, έχουμε αναφερθεί πρόσφατα με δημοσιεύματά μας. Προς επίρρωση των όσων γράφαμε κ΄τοικος σε διπλανή περιοχή και συγκεκριμένα στο Ψαθάκι, θέλοντας να δει την ταχύτητα του στο διαδίκτυο, έκανε τη σχετική μέτρηση και εξεπλάγη! Ταχύτητα δικτύου 5.85 Mbps!!! Απίστευτο; Κι όμως αληθινό. Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.

 

Σας θυμίζουμε τα πρόσφατα δημοσιεύματά μας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας

Στις 12 Μαρτίου :

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά στην Πρέβεζα αφού Τα επίπεδα εκπεμπόμενης ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι στα εξαπλάσια από τον κανονικό. Ήδη οι κάτοικοι ετοιμάζουν να κλιμακώσουν τις δράσεις τους και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν κι νομικά, αλλά θα ενημερώσουν και τους φορείς ώστε να γίνουν κοινωνοί του προβλήματος που υπάρχει.

Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα[  και αύξηση του οξειδωτικού στρες  Επιδείνωση της υγείας του πληθυσμού, αύξηση των καρκίνων είναιστα όσα έχουν προκληθεί από  την ακτινοβολία. «Τα άγρια είδη είναι γνωστό ότι εγκαταλείπουν τις περιοχές όπου τοποθετούνται κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η ασύρματη ακτινοβολία είναι, μεταξύ των άλλων, δεδομένα κατασταλτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί μια μορφή ενεργειακής μόλυνσης του αέρα και έτσι πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και καλούνται οι φορείς και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να προβούν στις ενέργειες που απατιούνται, άμεσα!!!

Στις 26 Μαρτίου :

Πρέβεζα-Άγιος Θωμάς : Ακόμα και σκυλίτσα διαγνώστηκε με καρκίνο από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Το πρόβλημα με της κεραίες κινητής τηλεφωνίας στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας και στα κρούσματα καρκίνου που έχουν πολλαπλαστεί. Είναι τουλάχιστον ανήκουστο φορείς να παρακολουθούν με απάθεια και αναλγησία όλου αυτού του τραγικού σκηνικού που εκτυλίσσεται στο χωριό του Αγίου Θωμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σκυλίτσα η Άρμπυ διαγνώστηκε με καρκίνο έκανε αξονική στο «Ασκληπιός» στην Πρέβεζα και μαστεκτομή σε κτηνίατρο. Η σκυλίτσα κάθεται στο μπαλκόνι που είναι σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από τις κεραίες.

Σαφώς και όλος ο κόσμος θέλει και καλή επικοινωνία και internet, δε νομίζουμε όμως ότι είναι τόσο τραγικό να μεταφερθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στον Άγιο Θωμά, 200 περίπου μέτρα  στον πιο δίπλα λόφο.

Θα επανέρθουμε στο ζήτημα όσες φορές κι αν χρειαστεί…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα