Παρασκευή, 27/05/2022 | 04:27

«Πιθανό να μην γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία»

253 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/04/2020, 2:14 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις όπως ο βαθμός τετραμήνου και τα σχολικά τεστ, ενώ οι καθηγητές έχουν τον τρόπο να διαγνώσουν την πρόοδο των μαθητών για τον καιρό που βρίσκονται στη φυσική τάξη.

Επεσήμανε ωστόσο ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις καθώς η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Διαβεβαίωσε πάντως ότι η σχολική χρονιά δεν πρόκειται να χαθεί.

Σχετικά με το αν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, η υφυπουργός τόνισε ότι θα προηγηθεί η επιστροφή των μαθητών της τρίτης λυκείου, αλλά αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες των ειδικών.

Η κ. Ζαχαράκη είπε ότι ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μπορούν να προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς άγχος, καθώς έχει ανακοινωθεί η περικοπή της ύλης. Επανέλαβε ότι οι εξετάσεις θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην αρχική ημερομηνία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα