Τετάρτη, 18/05/2022 | 07:50

ΕΛΜΕ Πρέβεζας : Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς 2020

242 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/04/2020, 4:48 μμ | 0 σχόλια

 

 

Εμείς οι καθηγητές μαζί με τους εργαζόμενους σε καθεστώς εντατικοποίησης και συγχρωτισμού, τους τηλεργαζόμενους χωρίς ωράριο, όσους βρίσκονται με αναστολή σύμβασης στα σπίτια τους και την αβεβαιότητα αν θα έχουν δουλειά μετά από αυτήν, τους εκ περιτροπής εργαζόμενους με πετσοκομμένο μισθό, τους απολυμένους, τους άνεργους, τους σε επίσχεση εργασίας, τους συνταξιούχους του κλάδου των ΜΜΕ, δυναμώνουμε ακόμη πιο πολύ τη φωνή μας.

Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε την 1η ΜΑΗ, μέρα σύμβολο της πάλης των εργατών για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Να τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης στον αγώνα για το δίκιο μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, του Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής.

Το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις τους αποφάσισαν και εφαρμόζουν τη διαχρονική υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα λεγόμενα «έκτακτα» μέτρα με αφορμή την πανδημία τα οποία είναι μέτρο διαχείρισης της οικονομικής κρίσης σε βάρος των εργαζομένων και τα οποία βέβαια θα παραμείνουν. Όσο για την εκπαίδευση η υπουργός καταθέτει εν μέσω πανδημίας νομοσχέδιο που αποδυναμώνει το δημόσιο σχολείο προς όφελος ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών που αδημονούν να κερδοσκοπήσουν.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας στη ζωή.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας. Καλούμε τα μέλη μας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που αυτά κρίνουν αναγκαία (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών κ.λπ.) -τηρώντας αυστηρά και με συνέπεια τα μέτρα προστασίας– να στείλουν ηχηρό μήνυμα την Ημέρα της Πρωτομαγιάς αλλά και όλες τις επόμενες ημέρες ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τω εργαζομένων δε διαπραγματεύονται. Ενωμένοι θα νικήσουμε.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κάππα στις 10:30πμ.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα