Πέμπτη, 25/04/2024 | 02:56

2ο Κρούσμα στην Πρέβεζα! Πανικός; Εφησυχασμός; Τίποτα από τα δύο! Υπεύθυνη στάση! του Σπύρου Πλέουρα

1603 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/03/2020, 8:06 μμ | 0 σχόλια

 

Πριν καλά-καλά μπούμε στον πιο δύσκολο για τη χώρα και τον τόπο μας μήνα, για τον Κορονοϊό, έφτασε η είδηση για το δεύτερο κρούσμα, που επίσης είναι από τον τομέα της υγείας, όπως και το πρώτο κρούσμα στην Πρέβεζα. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είχε έρθει με πολύ κόσμο σε επαφή το τελευταίο διάστημα. Ανέβασε πυρετό, αισθάνθηκε πόνο στην πλάτη, φοβήθηκε για πνευμονία και έσπευσε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Τα πράγματα είναι ασφαλώς πολύ σοβαρά. Εικάζεται ότι η 44χρονη γυναίκα μπορεί να κόλλησε από συγγενικό της πρόσωπο, που ήταν σε άλλη πόλη, μπορεί από κάποιο χώρο που συχνάζει πολύς κόσμος, όπως σούπερ μάρκετ κλπ, σε καμία των περιπτώσεων όμως δεν μπορεί κανείς να πει κάτι με σιγουριά. Αυτό που οφείλουμε όλοι και όλες με δεδομένο ότι δίκαια υπάρχει φόβος σε πολύ κόσμο, είναι αφενός να μην πανικοβληθούμε και αφετέρου να μην εφησυχαστούμε.

Αυτά που απαιτούνται ασφαλώς είναι η απαιτούμενη προσοχή και βέβαια η υπεύθυνη στάση. ακολουθούμε τις οδηγίες υγιεινής, προσέχουμε πολύ σε καταστήματα που συχνάζει πολύς κόσμος και καλό είναι πέρα από το αντισηπτικό, να φοράμε γάντια και μόλις επιστρέφουμε σπίτι από τα ψώνια μας, να πετάμε τα γάντια.

Έρχονται τα πολύ δύσκολα, αυτό το μήνυμα φτάνει από όλες σχεδόν τις πλευρές, απαιτείται εγρήγορση απαιτείται συμπεριφορά της ατομικής προφύλαξης αλλά και προστασία της κοινωνίας. Από το επόμενο διάστημα και τη συμπεριφορά όλων μας εξυπακούεται ότι θα κριθούν πολλά! Προσοχή όχι υπερβολές με τις εξόδους! Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα σε μια μειοψηφία που έχει πάρει δυστυχώς αψήφιστα την επικινδυνότητα του Κορονοϊού για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Μένουμε σπίτι, για να έχουμε όλοι και όλες την υγειά μας.

Αν τηρήσουμε όλοι μας υπεύθυνη στάση, να είστε σίγουροι, να είστε σίγουρες ότι θα ξεπεράσουμε με επιτυχία  αυτή την πολύ σκληρή δοκιμασία!

Σπύρος Πλέουρας 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα