Τρίτη, 16/04/2024 | 23:05

Τίποτα πια δεν είναι το ίδιο και στο δικό μας τόπο-του Σπύρου Πλέουρα

887 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/03/2020, 12:01 πμ | 0 σχόλια

 

 

Θέλαμε να ελπίζουμε, θέλαμε να πιστεύουμε ότι στο δικό μας τόπο, θα εμφανιστεί καθυστερημένα ο Κορονοιός .  Μετράγαμε τις μέρες αντίστροφα και όσο βλέπαμε ότι δεν έφτανε στην περιοχή μας, παίρναμε τα πάνω μας. Αυτό βέβαια σε καμία των περιπτώσεων δε σημαίνει ότι θα πρέπει να πέσουμε σε γενική κατάθλιψη, γιατί πολύ απλά τα δύσκολα, μόλις άρχισαν. Και πρέπει στα …ζόρικα, να είμαστε ζόρικοι, για να τα καταφέρουμε. Τίποτα πια δεν είναι το ίδιο και στο δικό μας τόπο, αλλά ας πρυτανεύσουν η σύνεση και η ψυχραιμία.

Και βέβαια λάθη, άλλοι μεγάλα, άλλοι μικρά κάναμε, έχουμε κάνει και θα κάνουμε όλοι μας, οπότε δεν επιτρέπεται σε καμία των περιπτώσεων η… ανθρωποφαγία. Επιβάλλεται να είμαστε πειθαρχημένοι και να ακολουθούμε τις οδηγίες με ευλάβια.

Το “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” για όσο χρειαστεί πρέπει να μας γίνει τρόπος ζωής, μέχρι να περάσει ο χρόνος, μέχρι δηλαδή μετά την παλίρροια να έρθει η γαλήνη, μετά την μπόρα, να έρθει η αστροφεγγιά. Γιατί αυτή είναι η λογική συνέχεια. Δεν θα διαρκέσει για πάντα είναι αυτονόητο αυτό, απλά όσο διαρκέσει πρέπει να αποφύγουμε τις απώλειες.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αόρατο, ύπουλο και απρόβλεπτο εχθρό αλλά επειδή είμαστε άξιοι, με την προσοχή που απαιτείται, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Έρχονται δύσκολες μέρες και δύσκολες βδομάδες, είναι σχεδόν δεδομένο ότι τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν, σε μας έγκειται με την υπεύθυνη, ατομική μας συμπεριφορά, να βάλουμε φρένο στην εξάπλωση και τη διασπορά του ιού.

Σ’ αυτή τη δοκιμασία, είμαστε όλοι μαζί, κανείς δεν είναι μόνος του, όλοι μαζί  θα τα καταφέρουμε. Για να τα καταφέρουμε δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε για χαλάρωση, ούτε για πρόχειρη αντιμετώπιση, αυτού που καλούμαστε να προσπεράσουμε αλώβητοι. Δεν δικαιολογείται κανένας εφυσυχασμός κανένας Ωχαδερφισμός, τα πράγματα είναι σοβαρά όπως πολύ σωστά λέει και στο γνωστό τηλεοπτικό σποτ ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Δεν χρειάζεται όμως  πανικός που σαφέστατα  είναι ο χειρότερος σύμβουλο.  Δεν χρειάζεται και υποταγή και συμπεριφορά λες και είμαστε οι “μοιραίοι” του Βάρναλη και βέβαια σε καμία των περιπτώσεων δεν επιτρέπεται να μας καταβάλλει αυτή η νέα πραγματικότητα. Σίγουρα δεν είναι τίποτα πια το ίδιο και στο δικό μας τόπο, σίγουρα όμως σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή σαν τη δική μας, μπορούμε με επιτυχία να ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο, αρκεί να ακολουθλήσουμε αυτά που πρέπει!

Ψυχραιμία αδέλφια

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα