Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:01

ΛΑΝΤΖΑ Πάργας : εκτός από τον αόρατο εχθρό, υπάρχουν και αόρατοι εργαζόμενοι

522 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/03/2020, 9:10 μμ | 0 σχόλια

 

 

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με αγωνία αλλά και έντρομοι τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους ανθρώπου τις εργασίας. Διαφημίζουν με πολύ στόμφο το 800αρι(που είναι για ενάμισι μήνα δηλαδή  είναι 533 ευρώ) και προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι πήραν μέτρα σοβαρά για όλους. 

Δυστυχώς λειτουργούν με κέντρο τους έχοντες  και κατέχοντες και ότι περισσέψει για τους εργαζόμενους,  χωρίς σοβαρό προγραμματισμό, « ως μαθητευόμενοι μάγοι», με τη δικαιολογία ότι πρώτη φορά συμβαίνει. Μιλάνε με αοριστίες αρχικά και μετά από διαμαρτυρίες  τα μπαλώνουν , λένε και ξελένε π.χ δώρο Πάσχα και πάνω από όλα ξεχνάνε ή κάνουν πως δεν βλέπουν μεγάλες ομάδες εργαζομένων αφήνοντας τους εντελώς ξεκρέμαστους και εκτεθειμένους. 

Ως Λάντζα Πάργας δεχτήκαμε πολλές διαμαρτυρίες  από γυναίκες και άντρες που είχαν κανονίσει να αρχίσουν δουλειά τους ερχόμενους μήνες και φυσικά δε θα δουλέψουν.  Επίσης δεν πήραν φέτος ταμείο ανεργίας και έτσι εξαιρούνται του επιδόματος. 

Γιατί όμως δεν πήραν ταμείο ανεργίας;

 Γιατί, όπως χρόνια καταγγέλλουμε ως Λάντζα ,οι άνθρωποι αυτοί στην πλειοψηφία τους αναγκάζονται να δουλέψουν ανασφάλιστοι στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν με τα λιγότερα ένσημα που γίνετε με συνέπεια να μην  συμπληρώνουν τα απαραίτητα για ταμείο. Και το χειρότερο ,κάποιοι δεν μπόρεσαν να βρουν δουλειά με ασφάλιση τη σεζόν που μας πέρασε ενώ είναι ενεργοί εργαζόμενοι στον τουρισμό χρόνια τώρα. Τέλος υπάρχουν οι νέοι εργαζόμενοι που θα έβγαιναν στην αγορά εργασίας φέτος .

 Όλοι αυτοί  λοιπόν , για την κυβέρνηση ,δεν υπάρχουν, είναι αόρατοι και  σύμφωνα με τη «δίκαιη κατανομή των βαρών» δεν δικαιούνται τίποτε. 

Απαιτούμε

Οι «άριστοι» της κυβέρνησης να αφήσουν τις δικές του ιδεοληψίες και να σκύψουν πάνω στους ανθρώπους της εργασία βρίσκοντας τρόπους να ενισχυθούν  με σοβαρά επιδόματα  όλοι οι εργαζόμενοι και να μην κρύβονται πίσω από την επιχειρηματική παραβατικότητα αφήνοντας έτσι μεγάλη μερίδα εργαζομένων στην ένδεια.  

Τώρα στους δύσκολους καιρούς, τονίζουμε την ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη, οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα σωματεία τους  πιέζοντας και ελέγχοντας τα ώστε να λειτουργούν και να αγωνίζονται μόνο για το δικό τους συμφέρον και συλλογικά να διεκδικούν ότι τους αξίζει. 

Μάρτης 2020

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα