Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:47

Κώστας Μπάρκας : Θα είναι ολέθριο λάθος η Ελλάδα να κληθεί να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση χωρίς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

632 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/03/2020, 9:29 πμ | 0 σχόλια

 

 

Στην ανάγκη άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που δεν θα περιορίζεται σε μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση, αλλά θα αναδεικνύει τη διεθνή διάσταση, γεγονός που συνεπάγεται στην ενεργοποίηση της κοινοτικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, αναφέρθηκε κατά τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Τηλεοπτικού Σταθμού Antenna, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπάρκας «Θα είναι ολέθριο λάθος η χώρα μας να αναλάβει μόνη της ένα κόστος λύσης ενός προβλήματος, το οποίο είναι ευρωπαϊκό και να το κάνουμε πρόβλημα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Οι εταίροι θα πρέπει να αναλάβουν τώρα πρωτοβουλίες. Οι εκπρόσωποι των κοινοτικών οργάνων που πήγαν χθες στον Έβρο, θα έπρεπε να επισκεφθούν και τα νησιά μας. Να δουν τι συμβαίνει στα νησιά.». Ως προς το ζήτημα των ενεργειών που θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, ώστε να μην φαίνεται ότι περιορίζεται σε μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση του προβλήματος, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα να αναλάβει δύο πρωτοβουλίες. Πρώτον, να ασκήσει ενδεχομένως και βέτο σε κοινοτικές αποφάσεις, ώστε να διεθνοποιήσει το πρόβλημα και τη στάση της Τουρκίας, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση των κοινοτικών οργάνων στην κατεύθυνση πίεσης προς την Τουρκία. Δεύτερον, να συγκαλέσει άμεσα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι κακό να θεωρούμε ότι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό να μπορούμε να το διαχειριστούμε μόνοι μας χωρίς τους εταίρους. Από την άλλη, βλέπουμε τη σιωπή των εταίρων απέναντι στην εργαλειοποίηση που κάνει ο κ. Ερντογάν. Διότι χθες οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών οργάνων πήγαν στον Έβρο και δεν είπαν τίποτα. Πήγε η κ. Μέρκελ στην Τουρκία και δεν είπε τίποτα.».

Τέλος, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσει στην ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, «βάζοντας πλάτη» σε θέματα, όπως η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, η άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ακόμη και κοινή παρουσία των πολιτικών αρχηγών στον Έβρο. «Θέλουμε πράξεις από την κυβέρνηση. Ακόμα και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας», ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα