Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:05

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ : Να δοθεί Επίδομα Εορτών και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας

457 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/03/2020, 3:59 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί Επίδομα Εορτών και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας                                

Ερώτηση με την οποία ζητούν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επεκταθεί και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας το έκτακτο επίδομα εορτών κατέθεσαν πενήντα οκτώ (58) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική Ερώτηση, η εξαίρεση της καταβολής του επιδόματος εορτών στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας είναι αδικαιολόγητη, από τη στιγμή που εκτός από τον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ άλλων, καλούνται να δώσουν τη μάχη για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κρίσης. Πολύ δε περισσότερο, όταν τα μέτρα της Κυβέρνησης συνεπάγονται συνεχείς ελέγχους από αστυνομικούς, κάτι που, αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας, εγκυμονεί κινδύνους τόσο, φυσικά, για τους ίδιους όσο, όμως, και για τους πολίτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή. 

Στην Ερώτηση επισημαίνεται η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, διότι σύσσωμο το προσωπικό είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης και τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ιδίως μετά και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Εντούτοις, εγείρεται σοβαρή ανησυχία σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τόσο των διοικητικών όσο και των μάχιμων υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας σε όλη την επικράτεια, καθώς όπως αναφέρεται δεν λαμβάνονται μέτρα αποτελεσματικής προφύλαξης της υγείας τους και παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και μέσα για την προστασία τους από τον κορονοϊό. Είναι ήδη αρκετές οι καταγγελίες για ελλιπή υγειονομική προφύλαξη των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε κίνδυνο οι ίδιοι, οι οικογένειες τους, αλλά και οι πολίτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Η ανεπάρκεια υγειονομικού εξοπλισμού θέτει την υγεία του ένστολου προσωπικού σε άμεση διακινδύνευση, καθώς έρχεται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που πιθανόν να είναι φορείς του ιού. Ήδη προς την πολιτική και τη φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν σταλεί Αναφορές για εκτέλεση καθηκόντων χωρίς μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, ενώ σε άλλη περίπτωση έχει αναφερθεί ότι για την εκτέλεση μεταγωγής κρατούμενων από σωφρονιστικό κατάστημα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εξαναγκάστηκαν να αγοράσουν με δικά τους έξοδα μάσκες ελαιοχρωματιστή, ενώ μόλις κάποιοι από αυτούς φόρεσαν κανονικές μάσκες, τις οποίες έφεραν από τα σπίτια τους.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την Ερώτησή τους ερωτούν, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση, με ποιο ειδικό προστατευτικό υγειονομικό εξοπλισμό, με ποια ατομικά μέσα προστασίας έχει εφοδιάσει τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και πώς σκοπεύει να στηρίξει τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους από τη μετάδοση του κορονοϊού.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα