Παρασκευή, 19/04/2024 | 06:25

«Η κυβέρνηση οφείλει να υπαγορεύσει επιτέλους στο τραπεζικό σύστημα να λάβει γενναία και οριζόντια μέτρα».

452 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/03/2020, 1:10 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή των τραπεζικών προμηθειών.

Κώστας Μπάρκας: «Η κυβέρνηση οφείλει να υπαγορεύσει επιτέλους στο τραπεζικό σύστημα να λάβει γενναία και οριζόντια μέτρα».

 

Την αναστολή των προμηθειών από τις τράπεζες για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα από τον κορωνοϊό ζητούν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων τριάντα οκτώ (38) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ειδικότερα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι πολλοί συμπολίτες, προκειμένου να αποφύγουν χρεώσεις για τραπεζικές συναλλαγές, πολλές από τις οποίες εξάλλου είναι αδικαιολόγητες και παράλογες και για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την κατάργησή τους, προσφεύγουν στην αυτοπρόσωπη παρουσία, που συνεπάγεται μετακινήσεις, στα τραπεζικά καταστήματα. Η κατάσταση αυτή γίνεται ιδιαίτερα δυσμενής στην παρούσα πραγματικότητα, όπου έχει επιβληθεί σημαντικός περιορισμός των μετακινήσεων. 

Κατά συνέπεια, με την Ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό, για μια σειρά τραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως η πληρωμή λογαριασμών, το e- banking, η μεταφορά χρημάτων, κλπ, να ανασταλεί τουλάχιστον για αυτή την περίοδο, η τραπεζική προμήθεια. Όπως άλλωστε επισημαίνεται στην Ερώτηση, οι τράπεζες οφείλουν κι αυτές με τη σειρά τους να συνδράμουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα