Τρίτη, 19/03/2024 | 05:56

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία-σταματούν πλοία για Ιταλία, πτήσεις προς Ισπανία

646 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/03/2020, 2:57 μμ | 0 σχόλια

 

 

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.

Ύστερα από εντατική προετοιμασία μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορωνοϊο. Επίσης προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν:

– Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
– Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
– Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
– Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
– Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5000 σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
– Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο. Το θέμα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.
Συζητήθηκαν επίσης τρόποι για την αποφυγή του συνωστισμού σε super market και λαϊκές αγορές.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της υγείας των πολιτών. Οφείλουν και οι πολίτες να δείξουν την μέγιστη ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης. Επίσης μετείχαν μέσω βιντεοκλήσης ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα