Σάββατο, 20/04/2024 | 16:51

Δήμος Πάργας : Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης

513 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/03/2020, 5:34 μμ | 0 σχόλια

 

Ο Δήμος  Πάργας στα πλαίσια αντιμετώπισης του COVID-19 ενισχύει την λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες του σε όσους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα  θα υλοποιήσει μεταξύ άλλων:

  1. Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν
  2. Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους
  3. Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. 1)
  4. Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. 2)
  5. Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους
  6. Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. 1) και 2)
  7. Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. 1) και 2) (παραλαβή αιτήσεων –παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ ή κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Η «Βοήθεια στο σπίτι» θα στελεχωθεί με προσωπικό από τις δομές του Δήμου που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους εξαιτίας της επιδημίας (Παιδικοί Σταθμοί και σχολικές καθαρίστριες), ώστε να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί στους συνδημότες  μας που βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση. Σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης η υπηρεσία θα μπορεί να αλλάζει χαρακτήρα, προσαρμοζόμενη στις ανάγκες.

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου με τα προγράμματα Κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Παντοπωλείο συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους παρέχοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και συνεπικουρούν με κάθε δυνατό τρόπο.

Συντονιστής ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Μάρκου. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων δρουν επικουρικά στην προσπάθεια, λειτουργώντας ως σύνδεσμος με τους πολίτες.

Επικοινωνία:

Δημοτική Ενότητα Φαναρίου 2684022004

Δημοτική Ενότητα Πάργας 2684031866

email: care@dimospargas.gr

Ιστοσελίδα: https://dimospargas.gr/home/care/

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα