Παρασκευή, 19/04/2024 | 20:44

Με πρωτοβουλία του προέδρου και χορηγία της οικογένειας Στύλλου : Αναμόρφωση του μνημείου πεσόντων της Κρυοπηγής

835 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/03/2020, 10:34 μμ | 0 σχόλια

 

Ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου τα χωριά, που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημιές κατά την αντίσταση εναντίον των δυνάμεων Κατοχής 1941-1944, χαρακτηρίζονται μαρτυρικά, ένα από αυτά το χωριό της Κρυοπηγής του δήμου Πρέβεζας. Το να κηρυχθεί η Κρυοπηγή ως μαρτυρικό χωριό θυμίζουμε ότι αποτελούσε αίτημα των κατοίκων του χωριού, αλλά και των φορέων της περιοχής μας.

 

Θυμίζουμε ότι από την  κοινότητα Κρυοπηγής (πρώην τοπική κοινότητα Κρυοπηγής) της δημοτικής ενότητας Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας Νομού Πρέβεζας. 23 κάτοικοι του χωριού,  είχαν συλληφθεί απο τους Γερμανους, ώς μέλη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και είχαν μεταφερθεί απο το χωριό τους στο Αγρίνιο, είχαν εκτελεστεί την “μαύρη” Μεγάλη Παρασκευή του 1944, στην Αγία Τριάδα Αγρινίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση έγινε αναμόρφωση του μνημείου πεσόντων της Μαρτυρικής  Κρυοπηγής, ύστερα από   πρωτοβουλία του προέδρου Ιωάννη Τσούτση και χορηγία της Οικογένειας Στύλλου, μια σίγουρα αξιοπρόσεκτη πρωτοβουλία και χορηγία. Συγχαρητήρια  στον πρόεδρο του χωριού, αλλά συγχαρητήρια  και στην οικογένεια Στύλλου που με τη χορηγία της στήριξε αυτή την πρωτοβουλία!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα