Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:23

Κώστας Μπάρκας: Ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει από τους ομοϊδεάτες του αρχηγούς κρατών της Ευρώπης να στηρίξουν έμπρακτα κι όχι με λόγια την Ελλάδα

693 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/03/2020, 9:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

«Δεν έχουμε ζητήσει ακόμα από τους ευρωπαίους εταίρους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, κατά την τοποθέτησή του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Ο κ. Μπάρκας παρείχε συγκεκριμένα παραδείγματα της μέχρι σήμερα στάσης της Ευρώπης ως προς την αλληλεγγύη, που επιδεικνύει απέναντι στην Ελλάδα αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και η οποία περιορίζεται στο λεκτικό επίπεδο, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά «έχει γίνει μια σύνοδος των Υπουργών Οικονομίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η τάση ήταν για μείωση των κονδυλίων, τα οποία προορίζονται για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Επίσης, ζητήσαμε να γίνει μετεγκατάσταση των πιο ευάλωτων ομάδων από τους πρόσφυγες, όπως τα ασυνόδευτα παιδιά, σε ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα, υπήρξε ένα ψήφισμα από Δήμους της Γερμανίας για εγκατάσταση πέντε χιλιάδων προσφύγων από τις πιο ευάλωτες ομάδες. Η γερμανική κυβέρνηση μείωσε αυτό το μέγεθος στους χίλιους. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες το μόνο που κάνουν είναι κυρίως να δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε λεκτικό επίπεδο, ή με τη μορφή ανταλλαγμάτων, να κρατήσουμε εδώ τους πρόσφυγες έναντι χρημάτων. Αυτό εμάς δεν πρέπει να μας ικανοποιεί. Δεν μπορεί να δείχνει την αλληλεγγύη του πχ ο Αυστριακός Καγκελάριος, ο κ. Κουρτς, την αλληλεγγύη του σε λεκτικό επίπεδο κι από την άλλη να λέει ότι η Αυστρία δεν θα δεχθεί κανένα πρόσφυγα. Η Ευρώπη δεν διάγει και τις καλύτερες των σχέσεων μεταξύ των μελών της.».

Ο κ. Μπάρκας απάντησε και στα ψέματα που επιστρατεύουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο προσφυγικό και στα αποτελέσματα της πολιτικής του. Την τακτική της επινόησης ψεμάτων, που επιστρατεύει η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της για να αντιπαρατεθούν στα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπάρκας την αποδίδει στην αποτυχία της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό και τις αντιδράσεις που προκαλεί, κυρίως στα νησιά, η ακολουθούμενη πολιτική. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας «Η κ. Μέρκελ δεν έχει πει τίποτα για τον κ. Τσίπρα, ότι δεν ήθελε ή δεν διεκδίκησε επιστροφές στην Τουρκία. Και αυτό απαντάται από τις 22 χιλιάδες επιστροφές που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ προς την Τουρκία. Επίσης, ο κ. Τσίπρας από την πρώτη στιγμή προέτρεψε τον κ. Μητσοτάκη να πάνε μαζί στον Έβρο. Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν απάντησε σε αυτό, αλλά βάζει στελέχη του, όπως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, να λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δούρειος ίππος του Ερντογάν στη χώρα. Αυτό είναι πολύ βαρύ. Αυτό θα το πληρώσει ο κ. Μητσοτάκης, διότι έτσι χαϊδεύει το ακροατήριο των χρυσαυγιτών, που έχει εγκολπώσει στο κόμμα του. Ποτέ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ότι δεν πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορα, ή ότι η Αστυνομία δεν έπρεπε να είναι εκεί. Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ότι γίνονται δολοφονίες στα σύνορα. Αλλά τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν μπορούμε να τις κρύψουμε. Το γεγονός ότι βγαίνουν ομάδες στα social media και οργανώνονται με όπλα και μπαλάσκες ζητώντας να πάνε στα σύνορα, είναι στοιχείο δημοκρατίας; Το κράτος έχει δομή, έχει οργάνωση. Αυτό πρέπει να φυλάσσει τα σύνορα και ουδείς άλλος έχει ρόλο στα σύνορα ή αλλού.».

Στο ζήτημα της αντιμετώπισης και της διαχείρισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ο κ. Μπάρκας καυτηρίασε τη στάση βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι με καθαρά αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις μπερδεύουν τους πολίτες, στέλνοντας διαφορετικά μηνύματα από αυτά που εκπέμπει η επιστημονική κοινότητα και η συντεταγμένη πολιτεία. Όπως υπογράμμισε, μεταξύ άλλων «Οι Βουλευτές και οι Υπουργοί έχουμε ορκιστεί στο Σύνταγμα να προστατεύουμε τους πολίτες. Δηλώσεις από Υπουργούς εντελώς αντιεπιστημονικές δεν βοηθούν. Βγήκαν οι επιστήμονες και μίλησαν. Δεν μπορεί μετά να βγαίνει ο καθένας και για να διαχειριστεί ψήφους, να χαϊδεύει αυτιά. Υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία, η επιστημονική κοινότητα είναι σαφής, ως προς τα συμπεράσματά της, από κει και πέρα δεν μπορεί ο καθένας να κάνει, ό,τι θέλει.», υποστήριξε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα