Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:01

ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

466 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/03/2020, 3:24 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ (ΚΟΡΩΝΑΪΟ) ΔΕΝ ΟΠΛΙΖΕΙΣ ΜΕ ΣΦΕΝΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ

 

Ψηφίζουμε θετικά για την σημερινή έκτακτη χρηματοδότηση του Γ.Ν.Πρέβεζας, όμως επισημαίνουμε εκ νέου τα  βασικά ζητήματα που προκύπτουν από την έως τώρα επιστημονική γνώση που έχουμε. Ζητήματα που αναδεικνύουν την ανάγκη πλήρους αλλαγή πλεύσης στην προετοιμασία αντιμετώπισης της εξελισσόμενης επιδημίας.

 

1ον Ο εχθρός που αντιμετωπίζουμε είναι πραγματικά και όχι λογοτεχνικά αόρατος, διότι μεταδίδεται από ασυμπτωματικούς ασθενείς. Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ότι όλοι οι ασθενείς που προσέρχονται στα ΤΟΜΥ στα ΚΥ και στα νοσοκομεία πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δυνάμει φορείς του ιού . 

Αυτό απαιτεί από τους υγειονομικούς να τηρούν αυξημένα μέτρα προφύλαξης  ΟΛΟΙ και αυτό γίνεται μετά από εκπαίδευση με ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.  ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΓΚΟ υγειονομικού υλικού σε συνεχή ροή και διπλασιασμό τουλάχιστον του υφιστάμενου προσωπικού διότι διπλασιάζεται (το ελάχιστον) και ο χρόνος αντιμετώπισης του κάθε περιστατικού για να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας (ντύσιμιμο, ξεντύσιμο, πλύσιμο, εντατική νοσηλεία και παρακολούθηση) 

Ήδη έχουν νοσήσει 48 υγειονομικοί (11% των υφιστάμενων κρουσμάτων) και έχουν βγει σε καραντίνα 300 σε όλη την Ελλάδα από τον ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ. Αυτό είναι επικίνδυνο γιατί θα βγάλει εκτός την 1η γραμμή και οι εφεδρείες θα κληθούν πολύ γρήγορα  να πιάσουν δουλειά και θα καούν και αυτές. Οπότε το διαθέσιμο προσωπικό θα πρέπει να είναι ΠΟΛΎ περισσότερο με χιλιάδες νέες προσλήψεις Να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας ότι η διαχείριση των περιστατικών με μόλυνση από κωρονοϊό προστίθεται ποσοτικά και ποιοτικά σε όλους τους άλλους ασθενείς που πρέπει να νοσηλεύσουν τα νοσοκομεία .

2ον Η αναδιοργάνωση στην λειτουργία του ΠΓΝΙ με συρρίκνωση της λειτουργίας κλινικών και αποτροπή  νέων εισαγωγών που εφαρμόζεται ήδη στο ΠΓΝΙ,  θα οδηγήσει α) σε τεράστια πίεση τα γύρω νοσοκομεία που δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στον κύμα ασθενών που θα πάει εκεί και β) θα οδηγήσει αυτούς που δεν μπαίνουν σε νοσηλεία τώρα να έρθουν σε βαρύτερη κατάσταση στο επόμενο διάστημα που θα έχει φουντώσει το κύμα του κωρονοϊού. 

Αυτό οδηγεί στην ανάγκη τεράστιας ενίσχυσης στα γύρω νοσοκομεία για να μην χάσουμε την μάχη με τους συνήθεις ασθενείς που θα έχουν επιπλοκές γιατί οι ανάγκες τους προστίθενται σε αυτές των ασθενών με λόιμωξη από κοροναϊό.

            Αν στα παραπάνω προσστεθεί η ανάγκη διπλασιασμού των υφιστάμενων κλινών ΜΕΘ στην Ήπειρο για το επερχόμενο κύμα (ήδη είναι γεμάτες όσες υπάρχουν και από το Γ.Ν.Λευκάδας έχουν μεταφερθεί τα κρεβάτια ΜΕΘ και ο εξοπλισμό στο ΠΓΝ Ρίου), μπορείτε μπορεί κανείς εύκολα  να αντιληφθεί ότι η μέχρι τώρα ενίσχυση του συστήματος ΥΓΕΙΑΣ είναι σαν να χορηγούμε ασπιρίνη για την αντιμετώπιση του καρκίνου ή να αντιμετωπίζουμε ένα τανκ με σφεντόνες.

Το εργαστηρίου ταυτοποίησης του ιού στο ΠΓΝΙ, εάν δεν συνοδευτεί με πλήρη επάρκεια αντιδραστηρίων, θα έχει αφαιρεθεί το βασικότερο όπλο με το οποίο κάνουμε ΟΡΑΤΟ τον ΑΟΡΑΤΟ εχθρό. 

 

 Το φαινόμενο της Ιταλίας δεν αποτρέπεται με ευχές και χειροκροτήματα. Μόνο στις χώρες που πήραν από την αρχή μαζικά μέτρα ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ χωρίς κανέναν ενδοιασμό π.χ. Ταϊβάν, Σιγκαπούρη, τιθάσευσαν την επιδημία.

Ελπίζουμε όσοι βλέπουν επαρκή τα μέτρα προετοιμασίας των δομών υγείας, να ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΟΥΝ στις γύρω χώρες με ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. Το πρώτα ο άνθρωπος και όχι η οικονομία είναι πολύ, μα πάρα  πολύ δαπανηρό σύνθημα και προϋποθέτει να ξεριζώσει κανείς πολλές αντιλήψεις που είχε μέχρι τώρα, με κυριότερη την  αντίληψη ότι η διασφάλιση της υγείας του λαού πρέπει να ζυγίζεται με βάση το κόστος και να μην βαραίνει το κράτος αλλά τον καθένα ατομικά . Αυτή η αντίληψη μας έφερε να είναι οι δομές υγείας εξοπλισμένες με λίγες σφεντόνες την στιγμή που οι υγειονομικοί χρειάζονται ασφαλή βαρύ οπλισμό για να νικήσουν 

 

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ και ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ 

θέση της ΛαϊκήςΣυσπείρωσης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα