Σάββατο, 20/04/2024 | 01:02

Κώστας Μπάρκας στον Real Fm: Η προσπάθεια εκφοβισμού μαρτύρων, που δυστυχώς επιχειρεί η Ν. Δ. , δε βοηθά τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας

593 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/02/2020, 5:36 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Την τακτική του εκφοβισμού μαρτύρων και τις μεθοδεύσεις που επιχειρεί η Νέα  Δημοκρατία, αναμειγνύοντας τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων εναντίον πολιτικών προσώπων γύρω από το παγκοίνως αναγνωρισμένο ως σκάνδαλο της Novartis, με τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου, επέκρινε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Real Fm ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κάνουν έναν ατόπημα. Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής εξετάζει τις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου. Δεν εξετάζει τις καταθέσεις μαρτύρων εναντίον πολιτικών προσώπων. Το σκάνδαλο Novartis είναι ένα παγκόσμια αναγνωρισμένο σκάνδαλο. Η Προανακριτική Επιτροπή δεν μπορεί να φεύγει από τα όριά της. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Οφείλω να πω ότι ο Νόμος 3875/2010, ο οποίος αναθεωρήθηκε το 2016 και ορίζει τη διαδικασία του καθεστώτος προστατευόμενου μάρτυρα, αναφέρει ότι για να αρθεί η συγκεκριμένη ιδιότητα ο μόνος που έχει δικαιοδοσία είναι το δικαστήριο, το οποίο αποφαίνεται με αιτιολογημένη γνώμη. Το δικαστήριο λοιπόν είναι το μόνο υπεύθυνο για την αποκάλυψη ή μη του ονόματος ενός προστατευόμενου μάρτυρα. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια εκφοβισμού ανθρώπων που έχουν καταθέσει όσα έχουν καταθέσει και οφείλουν να τα αποδείξουν νομίζω ότι δεν βοηθά ούτε τη Δημοκρατία ούτε τη Δικαιοσύνη, κάτι που δυστυχώς προσπαθεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία.».

Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, έπειτα και από τις δηλώσεις Ερντογάν περί ερευνών για πετρέλαιο εντός του έτους γύρω από την Κρήτη, στα πλαίσια εφαρμογής του ανυπόστατου Μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, σημειώνοντας την ανάγκη για εθνική συσπείρωση, κάτι που δεν επέδειξε η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης κατά την περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι καταδικαστέα η δήλωση του κ. Ερντογάν για ενδεχόμενες έρευνες γύρω από την Κρήτη. Θα πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι απέναντι σε αυτές τις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες. Εμείς δεν θα γίνουμε Νέα Δημοκρατία και κ. Μητσοτάκης, που χρησιμοποίησαν τα εθνικά θέματα με φοβερά λαϊκίστικο τρόπο, όπως με τις Πρέσπες, ή με το Προσφυγικό. Η ανάρτηση από τον ΟΗΕ των συντεταγμένων στη βάση του ανυπόστατου Μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και νομίζω ότι η τακτική του «βλέπουμε και κάνουμε» της κυβέρνησης δεν οδηγεί πουθενά. Η προκλητικότητα της Τουρκίας εγγράφεται πλέον και σε επίσημα διεθνή έγγραφα.», σημείωσε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα