Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:59

Κώστας Μπάρκας στην ΕΡΤ: Τα δικά της ψέματα καλείται να διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία στο προσφυγικό

657 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/02/2020, 10:03 πμ | 0 σχόλια

 

 

Τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, που υποχώρησε στον λαϊκισμό και υποδαύλισε εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας απέναντι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες καυτηρίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Όπως επισήμανε ο κ. Μπάρκας, «Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι θα λύσουν το προσφυγικό σε ένα μήνα. Κατόπιν, κατάργησαν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο τώρα επανιδρύουν. Προεκλογικά, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν είναι λύση η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα και τώρα είναι μπροστά σε ένα πρόβλημα, το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αντιδράσεις από δικούς του ανθρώπους στα νησιά. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ένα δικό τους στέλεχος, λέει ότι θα εφαρμόσει αποτρεπτική πολιτική. Στην ενδοχώρα, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας βγάζουν ανακοινώσεις που προειδοποιούν ότι δεν θέλουν κανένα στην περιοχή τους. Τα δικά της ψέματα και υποσχέσεις που δεν τήρησε καλείται τώρα να διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία.».

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας σύγκρινε τη στάση που κράτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει, σε σχέση με τις υποσχέσεις που έδωσε και τις  πολιτικές που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία. Όπως επισήμανε, κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μπάρκας, «Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε σε πολύ χειρότερες συνθήκες όταν πέρασαν το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. Δημιούργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η Νέα Δημοκρατία το κατάργησε κάτω από ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις μίσους στα νησιά, δεν θα λειτουργήσουμε αντεθνικά. Θα αναδείξουμε τις αδυναμίες και τον απίστευτο λαϊκισμό που η Νέα Δημοκρατία είχε ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού.»

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα