Τρίτη, 19/03/2024 | 13:24

Η πολύχρωμη φωτεινότητα της Αποκριάτικης Πρέβεζας-Το Κομιτάτο και ο δήμος Πρέβεζας απογειώνουν την Ήπειρο!!!

1104 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/01/2020, 8:54 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Φέτος συμπληρώνουμε 15 Χρόνια ιστορίας με το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας. Όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες κόσμου έχουν παρελάσει, κόσμος έχει βοηθήσει, έχει σταθεί, έχει περάσει, άλλοι συνεχίζουν σαν αποκριάτικες φιγούρες πότε με βαρυχειμωνιές, πότε με βροχές, πότε με καλοκαιρία κι απολαμβάνουν το μεγαλείο που το Κομιτάτο έχει δώσει απλόχερα στην αποκριάτικη πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ένα από τα πάγια αιτήματα που είχε καταντήσει να είναι όνειρο απατηλό, ήταν ο Αποκριάτικος στολισμός της νύμφης του Αμβρακικού, με μεγάλους Αποκριάτικους φωτοσωλήνες. άλλοι κοίταζαν περίεργα, άλλοι έλεγαν “Ναι παιδιά θα γίνει” και δεν γίνονταν ποτέ…

Φτάσαμε στο 2020 με δήμαρχο τον Νίκο Γεωργάκο, που έχει αντιληφθεί πλήρως τι σημαίνει Κομιτάτο για τον πολιτισμό της Πρέβεζας, για την τοπική της οικονομία, για τον εναλλακτικό τουρισμό. Ήδη όπως ο πιο πολύς κόσμος γνωρίζει, εκδρομικά από τη Βόρεια Ελλάδα έρχονται στην Πρέβεζα αποκλειστικά για το Καρναβάλι του Κομιτάτου.

 

Φέτος ο δήμος Πρέβεζας, είναι ο καλύτερος σύμμαχος της αποκριάς, φέτος το Κομιτάτο και ο δήμος είναι φίλοι αχώριστοι. Φέτος μας έχουν τρελάνει στα τηλέφωνα από τον δήμο, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια τρελαίναμε εμείς τον δήμο στα τηλέφωνα.

Ποτέ στα χρονικά, σε όλη την ιστορία της Πρέβεζας, η Πρέβεζα δεν ήταν Αποκριάτικα στολισμένη του Αγίου Αθανασίου. Ποτέ πριν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας δεν ήταν Καρναβαλιστής και μάλιστα με έντονη πολιτιστική δράση στην Αποκριά, όπως είναι ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης

 

Πολύ μεγάλη υπόθεση για όλα αυτά παίζουν και ο Λεωνίδας Αργυρός από τη δημοτική αρχή Πρέβεζας, με τον οποίον έχουμε άψογη συνεργασία μέχρι στιγμής και βέβαια με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη.

 

Θυμάμαι εκείνα τα… στησίματα, να μαζευόμαστε στη Λεωφόρο Ειρήνης και να περιμένουμε το καλαθοφόρο του δήμου και για τρεις συνεχόμενες φορές δεν έρχονταν, ώσπου στο τέλος αποφασίσαμε με τις σκάλες μας, να στολίσουμε τη Λεωφόρο Ειρήνης και τους κόμβους αποκριάτικα, με τους Αποκριάτικους φωτοσωλήνες μας, με τους Καρνάβαλους από προηγούμενα Καρναβάλια (τους χρησιμοποιούμε ως αποκριάτικα διακοσμητικά στοιχεία), τις κορδέλες μας, τα πανό μας κλπ.

 

Η Πρέβεζα το 2020 του Αγίου Αθανασίου στολίστηκε αποκριάτικα (ευχαριστούμε τον Σήφη Μπεϊντάρη και τους συνεργάτες του) και σκόρπισε ενθουσιασμό σε τόσο πολύ κόσμο, που δεν βλέπει την ώρα και τη στιγμή να βρεθεί κοντά στις εκδηλώσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας.

Φέτος στην ποδαράτη παρέλαση, 22 του Φλεβάρη από το μνημείο της Γοργόνας, μέχρι την πλατεία Ανδρούτσου, θα γίνει πανικός, ενώ η τελική απόφαση είναι να γίνει με στολές προηγούμενων χρόνων, κατά βάση, με τις περσινές στολές των Γκρουπ.

 

Δε χορταίνω να βλέπω τον άλλοτε σκοτεινό δρόμο της Λεωφόρου Ειρήνης, αλλά και στην Αγία Ειρήνη και στον επόμενο κόμβο και στον κόμβο του Φόρου, στολισμένα όλα αποκριάτικα. Μπράβο δήμαρχε, μπράβο Δημήτρη, μπράβο Δημοτική αρχή, μπράβο Δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, μπράβο Πρέβεζα, μπράβο Ήπειρος.

 

Είναι κοινό μυστικό, ότι οι εκδηλλώσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου στηρίζονται και με συμμετοχές και παρουσίες από πάρα πολλούς Ηπειρώτες από τα Γιάννενα, από την Άρτα, αλλά και από τη Λευκάδα και τη Βόνιτσα και όχι μόνο, φέτος η Ήπειρος στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της την περίοδο του Χειμώνα με… αρχές της Άνοιξης θα απογειωθεί. Και βέβαι ο Δήμος Πρέβεζας έδειξε το δρόμο, περιμένουμε ανάλογες πρωτοβουλίες και από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη. Ζητάω πολλά;

 

Είναι από τις στιγμές που το πληκτρολόγιο παίρνει φωτιά, έχεις τόσα πολλά να γράψεις, αλλά σταματάς!  Ο Αποκριάτικος φωτισμός στη Λεωφόρο Ειρήνης, είναι απίστευτος!

Δεν… περιγράφω άλλο (προς το παρών) Η Πρέβεζα έχει φορέσει για τα καλά τα γιορτινά της, για τις Απόκριες.

Συγχαρητήρια!!!

Καλή αποκριά σε όλους και σε όλες…

 

Σπύρος Πλέουρας

Ένας Καρναβαλιστής… 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα