Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:38

Διαμαρτυρία του Δήμου Ζηρού για μεταφορά Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στο υποκατάστημα του Κτηματολογίου Πρέβεζας

826 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/01/2020, 10:19 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

 

Πέρα από κάθε λογική η απόφαση για μεταφορά και υπαγωγή του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στο Υποκατάστημα Κτηματολογίου Πρέβεζας. Την Τετάρτη οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Σε ένα χρονικό σημείο κομβικής σημασίας, καθώς προχωρούν η προανάρτηση και ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων κι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αντιρρήσεων των πολιτών, είναι επιτακτική ανάγκη, το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας να παραμείνει ως έχει. Η απόφαση για μεταφορά και υπαγωγή του στο Υποκατάστημα του Κτηματολογίου Πρέβεζας (σ.σ. υπ’ αριθμ. 88/5/ 21-11-2019 (ΦΕΚ 4443/Β΄/03-12-2019)  του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» – Ν.Π.Δ.Δ.), είναι πέρα από κάθε λογική και βέβαια αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες χιλιάδων πολιτών και επαγγελματικών ομάδων, μιας ευρύτερης περιοχής. Ο Δήμος Ζηρού έχει αποστείλει σχετικά υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, με κοινοποίηση στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», ενώ την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες και κλιμάκωση των αντιδράσεων.  

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ. 773

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ                                                                                         

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Γεννηματά 

Ταχ. Κώδικας:48 200 Φιλιππιάδα

Τηλ: 26833 – 60600                                                        Φιλιππιάδα 21/1/2020

Fax: 26830 – 24667

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

ΠΡΟΣ: κ. Κωστή Χατζηδάκη, υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

 

“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ”  

 

ΘΕΜΑ: “Αίτημα για άμεση άρση της απόφασης (88/5/21-11-2019 -ΦΕΚ 4443/Β’/03-12-2019) του φορέα “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ” η οποία μεταφορά του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας και υπαγωγή του στο υποκατάστημα του Κτηματολογίου Πρέβεζας”

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Σε ένα χρονικό σημείο κομβικής σημασίας, καθώς προχωρά η προανάρτηση και ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων κι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αντιρρήσεων των πολιτών, ενημερωθήκαμε, προς μεγάλη μας έκπληξη, ότι το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας μεταφέρεται και υπάγεται στο Υποκατάστημα του Κτηματολογίου Πρέβεζας (σ.σ. υπ’ αριθμ. 88/5/ 21-11-2019 (ΦΕΚ 4443/Β΄/03-12-2019) απόφαση  του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» – Ν.Π.Δ.Δ.). 

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει την έντονη αναστάτωση και ανησυχία των κατοίκων και επαγγελματικών φορέων της Φιλιππιάδας και συνολικά 13 Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζηρού που από συστάσεως (προπολεμικά) του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας υπάγονται και εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Υποθηκοφυλακείο (σ.σ. Δ.Κ. Φιλιππιάδας & Ανωγείου και Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, Γυμνότοπου, Δρυοφύτου, Κερασώνας, Κλεισούρας, Νέας Κερασούντας, Παναγιάς, Πέτρας, Ρωμιάς, Γοργομύλου και Τσαγκαρόπουλου). 

Στην περίπτωση που η εν λόγω απόφαση εφαρμοστεί τα προβλήματα που θα προκληθούν στους πολίτες των πρώην Δήμων Φιλιππιάδας και Ανωγείου θα είναι τεράστια και θα προστεθούν στα ήδη οξυμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με την υπολειτουργία ή κατάργηση άλλων υπηρεσιών. Κάτοικοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι, θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν ακόμη και 50 χλμ. μέχρι την Πρέβεζα, (σ.σ. ίσως  χρειαστεί να μεταβούν αρκετές φορές μέχρι να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους) όπου βρίσκεται ολόκληρο το αναλογικό αρχείο των συμβολαίων και των υπολοίπων μετεγγραμμένων πράξεων για την υποβολή αιτήσεων, πληρωμή τελών, επικυρώσεων συμβολαίων, πιστοποιητικών κλπ. Έτσι οι πολίτες του Δήμου μας θα υφίστανται υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση ακόμη και για τις απλές συναλλαγές τους που αφορούν τις ιδιοκτησίες τους, γεγονός που τους κατατάσσει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας συγκριτικά με τους κατοίκους των όμορων πόλεων και περιοχών.

Με βάση τα παραπάνω και για λόγους αποκλειστικά αντικειμενικούς καθίσταται απολύτως σαφές ότι πρέπει να διατηρηθεί το επί σειρά δεκαετιών καθεστώς του εν λόγω Υποθηκοφυλακείου-Κτηματολογικού Γραφείου Φιλιππιάδας. 

 Επομένως ζητάμε την άμεση ανάκληση της υπ’ αριθμ. 88/5/21-11-2019 (ΦΕΚ 4443/Β΄/03-12-2019) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» (Ν.Π.Δ.Δ.), ώστε να διατηρηθεί το Γραφείο στην πόλη της Φιλιππιάδας, όπου θα υφίσταται ολόκληρο το αναλογικό του αρχείο, προς έλεγχο τίτλων κλπ. και έτσι θ’ αποφευχθεί η μεγάλη ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, αλλά και η υποβάθμιση των υπηρεσιών του τόπου μας. 

Αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή πληροφορία. 

 

Με εκτίμηση

 

Καλαντζής Νικόλαος

 

Δήμαρχος Ζηρού

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα