Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:34

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Η πολιτική της «Ευρώπης- φρούριο» μόνο με πτώματα κατατρεγμένων μεταναστών θα γεμίζει τις θάλασσες!

531 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/01/2020, 5:18 μμ | 0 σχόλια

 

 

(Με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών κοντά στους Παξούς)

 

Σήμερα το πρωί ναυάγησε σκάφος με περίπου 50 μετανάστες ανοιχτά των Παξών. Δεκάδες έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους… Έρχονται κι αυτοί να προστεθούν στον μακρύ και μακάβριο κατάλογο των θυμάτων του πολέμου, της φτώχιας και των ανελεύθερων καθεστώτων των χωρών τους.

Η ακροδεξιά πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης της Ν.Δ., μαζί με την κυβέρνηση της Τουρκίας με τείχη, frontex, επαναπροωθήσεις… είτε μετατρέπουν την Ευρώπη σε απλησίαστο όνειρο για τους μετανάστες είτε τους ίδιους τους εγκλωβίζουν σε κολαστήρια στην Ελλάδα, την Τουρκία και τη Β. Αφρική στρώνοντας το καλύτερο χαλί για την αύξηση και διόγκωση των κυκλωμάτων των δουλεμπόρων.

Πολλοί είναι οι «υπεύθυνοι» κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι σε τοπικό και εθνικό επίπεδο θα σπεύσουν να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για μια ακόμη φορά με αφορμή το συγκεκριμένο ναυάγιο…  

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η υποκρισία τους δεν μπορεί να σκεπάσει πλέον το ρατσιστικό μίσος και τη σαπίλα της πολιτικής που εφαρμόζουν. Τα πτώματα που ανασύρθηκαν δεν είναι μεταναστών που ναυάγησαν. Είναι πτώματα ανθρώπων που δολοφονήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχια. Στον ίδιο θάνατό τους οδηγεί η πολιτική Ε.Ε., Ελληνικής και Τουρκικής κυβέρνησης, η οποία αφήνει πάντα ανοιχτά τα σύνορα για το κεφάλαιο, για τις επενδύσεις, για τα στρατεύματα που συμμετέχουν σε σφαγές, αλλά ποτέ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που η ίδια η πολιτική τους δημιουργεί! 

Στον αντίποδα όλων των παραπάνω, οι εργαζόμενοι και η νεολαία σε Ευρώπη- Ελλάδα και Τουρκία- θύματα και εμείς της ίδιας πολιτικής- πρέπει στη μνήμη αυτών των ανθρώπων να απαιτήσουμε να καταργηθούν όλες οι ρατσιστικές συμφωνίες Ε.Ε. – Τουρκίας. Να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ταξιδεύουν όπου επιθυμούν με ασφάλεια. Να πάρουν πολιτικό άσυλο, στέγη, παιδεία, περίθαλψη. Να αποσυμφορηθούν τα νησιά. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης- κολαστήρια σε Μόρια και παντού. Να παλέψουμε μαζί τους για να σταματήσουν οι πόλεμοι του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και κάθε ιμπεριαλιστικής δύναμης, στον κόσμο.

11-01-2020

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α .

Τοπικές Επιτροπές Ηπείρου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα