Τρίτη, 16/04/2024 | 20:41

Μαρίνα Βλυχού: Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο – Επίσκεψη του Διευθυντή Στρατηγικών Επενδύσεων της Enterprise Greece

750 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/01/2020, 5:55 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Στην Λευκάδα βρέθηκε ο Διευθυντή Στρατηγικών Επενδύσεων της Enterprise Greece, κ.Άκης Σκλάβος, προσκεκλημένος του Βουλευτή Ν.Λευκάδας κ.Θανάση Καββαδά, για την προώθηση της επένδυσης της Μαρίνας στο Βλυχό.

Ο κ.Σκλάβος βρέθηκε το πρωί στο γραφείο του Βουλευτή, όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βλυχού, κ.Σπύρο Σολδάτο, και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, συζήτησαν για τις προοπτικές και τη σημασία του έργου για την ευρύτερη περιοχή και την Λευκάδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκλάβος ενημέρωσε ότι ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από επενδυτές, ενώ ανέφερε ότι συνεργάζεται με το Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να κατατεθούν το ταχύτερο δυνατό προς ψήφιση οι τροπολογίες που προωθεί ο Βουλευτής, ώστε να προχωρήσει η επένδυση της μαρίνας με fast track διαδικασίες.

Στη συνέχεια ο κ. Σκλάβος, μαζί με τον Βουλευτή, τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Σπύρο Καρβούνη και τους εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας, επισκέφθηκαν το Βλυχό, όπου πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή όπου θα υλοποιηθεί η επένδυση, ενώ συζήτησαν και το ενδεχόμενο ένταξης και συνοδών έργων, όπως η περιφερειακή οδός, και άλλα.

Τέλος, βρέθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου Λευκάδας, όπου ο κ.Σκλάβος ενημέρωσε για τα στάδια της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την εξεύρεση επενδυτή, καθώς και τις αδειοδοτήσεις και μελέτες που θα απαιτηθούν και τη στενή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Δήμου και Enterprise Greece.

Σχετικά με την επίσκεψη ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι ο κ. Σκλάβος, με τον οποίο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου να επισκεφθεί το Βλυχό και να συναντήσει και να ενημερώσει τους τοπικούς παράγοντες. Θεωρώ ότι έπειτα από την τροπολογία της Κυβέρνησης που καθιστά την Μαρίνα στρατηγική επένδυση αλλά και τις δύο νέες που θα έρθουν σύντομα για επίσπευση των διαδικασιών, και με δεδομένο το ενδιαφέρον που έχει ήδη εκφραστεί από υποψήφιους επενδυτές, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της υλοποίησης αυτού του μεγάλου έργου.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα