Σάββατο, 15/06/2024 | 12:29

Κώστας Μπάρκας στον Ant1: Το ασφαλιστικό και το πεδίο των εργασιακών θα αναδείξει το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της Ν. Δ.

708 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/01/2020, 3:18 μμ | 0 σχόλια

 

 

Την εκτίμηση, ότι η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα και με αφορμή τη συζήτηση για το ασφαλιστικό που εισάγει στη Βουλή θα αναδείξει το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της, εξέφρασε σε τοποθέτησή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Τηλεοπτικού Σταθμού Antenna, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί με πομφόλυγες, με επικοινωνιακό τρόπο να διαχειριστεί την κατάσταση. Θεωρεί ότι με μειωμένο κονδύλι για τις συντάξεις θα αυξηθούν οι συντάξεις. Η ανεργία αυξάνεται, επενδύσεις δεν έρχονται. Θεωρούμε ότι τα εργασιακά και το κοινωνικό πεδίο, οι κοινωνικές διεκδικήσεις που θα έρθουν θα αναδείξουν το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Το νέο ασφαλιστικό έχει μειωμένο κονδύλι σε σχέση με το 2019. Επίσης, έχουμε την κατάργηση της 13ης σύνταξης, συνεπώς έχουμε μείωση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων. Ακόμη, επιλέγει η Νέα Δημοκρατία να δώσει πολύ μικρές αυξήσεις σχεδόν στο 5% των συνταξιούχων με το ασφαλιστικό που φέρνει. Ουσιαστικά λοιπόν, δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι απορρύθμιση. Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να επιτεθεί μέσα από το ασφαλιστικό και στους νέους επαγγελματίες.».

Κατά τον κ. Μπάρκα, η παρούσα κατάσταση της χώρας δεν προμηνύει θετικές εξελίξεις. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «Ούτε στο εσωτερικό, αλλά ούτε και στα εθνικά θέματα πηγαίνουμε καλά. Σημειώνονται αυξημένα ποσοστά αστυνομικής βίας και γενικευμένη κακή κατάσταση των πολιτών, είτε λόγω αύξησης της ανεργίας, είτε λόγω της αποεπένδυσης. Δυστυχώς και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής η χώρα είναι απούσα από τις εξελίξεις που την αφορούν.».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα