Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:02

Πρέβεζα : Τσάμπα η Αναστάτωση! Δεν γίνεται κλειστό κέντρο προσφύγων και μεταναστών στο Κονκουρή!!!

988 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/12/2019, 2:14 μμ | 0 σχόλια

 

 

Για το ζήτημα της δημιουργίας κλειστού κέντρου προσφύγων και μεταναστών στην Πρέβεζα στο πρώην στρατόπεδο Κονκουρή, η αλήθεια είναι ότι κρατήσαμε στάση αναμονής. Δε βιαστήκαμε να γράψουμε για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, εάν πρώτα δεν είμασταν σίγουροι για τα γραφόμενά μας. Χωρίς να δημιουργήσουμε πανικό και να ενσπείρουμε αναστάτωση, ψάξαμε καλά και είναι απίθανο να γίνει κλειστό κέντρο προσφύγων και μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Κονκουρή, γιατί απλούστατα υπάρχει το έργο του αρχαιολογικού πάρκου της Νικόπολης, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2020, εκτός σοβαρότατου απροόπτου.

Όταν λέμε ότι υπάρχει το έργο του αρχαιολογικού πάρκου, συγκεκριμένα για το έργο, περνά κόμβος (τουλάχιστον 20 μέτρα) μέσα από το πρώην στρατόπεδο Κονκουρή και θα κατεδαφιστούν τρία κτίρια του πρώην στρατοπέδου. Ήρθαν λοιπόν  κλιμάκια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να διαπιστώσουν αν ο συγκεκριμένος χώρος είναι κατάλληλος για την φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών, απεφάνθηκαν προφανώς ότι είναι κατάλληλος, δε λογάριασαν όμως το τεράστιο αυτό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας. Όσοι βιάστηκαν να γράψουν για κλειστό κέντρο προσφύγων και μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Κονκουρή, προφανώς έκαναν λάθος.Δε γίνεται δηλαδή να είναι και εργοτάξιο και κέντρο προσφύγων και μεταναστών το Κονκουρή!

Και κάτι άλλο είναι πολύ πιθανό μετά από αυτή την εξέλιξη, οι του υπουργείου εθνικής άμυνας, να ζητήσουν από τους τοπικούς φορείς, να τους προτείνουν κάποιο άλλο χώρο, για κλειστό κέντρο προσφύγων και μεταναστών. Οι τοπικοί φορείς μας, θα πρέπει να ανατρέξουν στην δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε για 1% πληθυσμού προσφύγων σε κάθε περιοχή. Ο νομός Πρέβεζας έχει 70 χιλιάδες κατοίκους, άρα αντιστοιχούν 700 άτομα προσφύγων και μεταναστών. Τα 700 αυτά άτομα μήπως υπάρχουν ήδη πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα; Κι αυτό είναι ένα τρανταχτό επιχείρημα που πρέπει να εξιοποιήσουν οι εκπρόσωποι των φορέων μας. Στο πρώην στρατόπεδο Κονκουρή πάντως, δεν γίνεται κλειστό κέντρο προσφύγων και μεταναστών.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα