Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:06

Ο όμιλος Unesco Πρέβεζας ανταποκρίνεται στην προτροπή του προέδρου της Δημοκρατίας για Νικόπολη και Επίκτητο!

1088 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/12/2019, 4:43 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ο Όμιλος ανταποκρινόμενος στην προτροπή του κ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος κατά την ομιλία του στην Ημερίδα «Επίκτητος και Ελευθερία» τόνισε, «τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και ότι το Συνέδριο πρέπει να καταστεί ένα είδος θεσμού με την έννοια της επανάληψης του κατά τακτικά χρονικά διαστήματα στον ίδιο πάντα χώρο έτσι ώστε η Νικόπολη να καταστεί το επίκεντρο της φιλοσοφικής σκέψης του Επίκτητου», προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για το σκοπό αυτό. 

Συγκεκριμένα προχωρά άμεσα στην ίδρυση του απαραίτητου φορέα σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, ώστε η προτροπή του κ. προέδρου να γίνει πραγματικότητα καθώς και στην δημιουργία οργανωτικής επιτροπής που θα εργαστεί για τον σκοπό αυτό.

Επίσης έγινε πρόταση από την κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO σε συνεργασία με τον κ. Ευάγγελο Κατσίμπρα πρόεδρο του ομίλου για την UNESCO Πρέβεζας προς τον κ. Νικόλαο Γεωργάκο Δήμαρχο Πρέβεζας, να ενταχθεί η πόλη της Πρέβεζας ως πόλη UNESCO, υπάρχουν ήδη άλλες 15 πόλεις ενταγμένες στην Ελλάδα και εγκρίνεται από την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα