Παρασκευή, 26/04/2024 | 19:08

Δήμος Πρέβεζας : Πέρασε η πρόταση της “Ανάπτυξης Τώρα” για μείωση των τελών

1346 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/12/2019, 10:44 πμ | 0 σχόλια

 

 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Ανάπτυξη Τώρα», από το 2010  μέσα από τις επαφές με τοπικούς παράγοντες, επαγγελματίες του τουρισμού και δημότες – πολίτες του τόπου συγκεντρώνει και επεξεργάζεται τα αιτήματα τους. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής,  δεσμευτήκαμε ενώπιον των συνδημοτών μας σε επαφές που έγιναν σε όλο των δήμο μας την τελευταία προεκλογική περίοδο αλλά και με τους επαγγελματίες της πόλης μας και ιδιαίτερα του ιστορικού κέντρου να σταθούμε δίπλα τους στα δίκαια αιτήματά τους και αγωνίες. Ένα από αυτά είναι και τα τέλη που πληρώνουν. 

Στην τελευταία οικονομική επιτροπή σταθεροί στις θέσεις και απόψεις μας καταφέραμε  με λογικά επιχειρήματα να περάσουμε την πρότασή μας ΓΙΑ ΜΕΊΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ( παρά την εισήγηση του δημάρχου που ήταν να παραμείνουν σταθερά τα τέλη) στα τραπεζοκαθίσματα και στην απλή χρήση αιγιαλού για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλώστρων. 

Για τα τέλη καθαριότητας δυστυχώς δεν καταφέραμε το αυτονόητο!!!           

Για την «Ανάπτυξη Τώρα», το πλαίσιο παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για την ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλώστρων καθ’ όλη την ακτογραμμή του Δήμου  είναι διαφήμιση για την περιοχή μας, Σκοπός η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και δέλεαρ για τους τουρίστες και υποψήφιους επισκέπτες, – δεδομένο ότι στον τόπο μας οι επαγγελματίες αυτοί χρεώνονται αλλά δεν χρεώνουν τη χρήση των ξαπλώστρων και των ομπρελών  όπως συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Τιμούμε την πρωτοπορία και εκτιμούμε ανταποδίδοντας ως πρώτη κίνηση μια μικρή μείωση και -δέσμευση- την παγίωση του τέλους στο ελάχιστο νόμιμο. Μέσα στην τετραετία εμείς έχουμε δεσμευτεί να το πάμε στο 1 ευρώ από 5 ευρώ που είναι σήμερα το τετραγωνικό. 

Πετύχαμε σήμερα από τα 5 ευρώ που ήταν η πρόταση του δημάρχου μετά από εμπεριστατωμένη εισήγηση του κ. Νίτσα  να ψηφιστεί ομόφωνα μια μειώσει του 20% και να πάει στα 4 ευρώ.  

Για τα τραπεζοκαθίσματα η πρότασή μας ήταν να πάνε στο ύψος τις παραλιακής ζώνης τουλάχιστον αν όχι λιγότερο. Πάλι με λογικά επιχειρήματα καταφέραμε να πείσουμε την οικονομική επιτροπή και την πλειοψηφία και να ψηφιστεί η πρότασή μας αν και κατά μεγάλο ποσοστό διορθωμένη !!! (από 50 % στο 15%) δίνοντας την δυνατότητα στην δημοτική αρχή να εξετάσει το σκεπτικό μας και να επανέρθουμε του χρόνου ξανά προς την λογική πρόταση της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΡΑ που είναι το 50%. Για τα τέλη καθαριότητας που η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να παραμείνουν σταθερές οι τιμές καταθέσαμε μια σειρά από προτάσεις που θα τις αναλύσουμε και στο δημοτικό συμβούλιο και ζητήσαμε σε πρώτη φάση μια μείωση της τάξης του 10%. Πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση για την μη μείωση των τελών του κ. δημάρχου, της δημοτικής αρχής.   

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις επαφές με φορείς του τόπου μας όπως και με τα τοπικά συμβούλια, θα μεταφέρουμε τις προτάσεις μας αλλά και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μέσα από τον διάλογο μια συνολική πρόταση για όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα που απασχολούν τους δημότες μας. 

 

ΠΡΕΒΕΖΑ  1/12/2019

 

Για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα