Τρίτη, 19/03/2024 | 12:22

Kώστας Μπάρκας : Καθυστέρηση στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων σε Κέντρα Ταυτοποίησης και Υποδοχής Προσφύγων

721 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/11/2019, 3:32 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ερώτηση για την καθυστέρηση στην παράταση των συμβάσεων των ωφελούμενων στο Κοινωφελές Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που απασχολούνται σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σαράντα (40) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.

Η παράταση που ανακοινώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2019  από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ αφορά 1.690 εργαζόμενους και είναι διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών. Εντούτοις, μέχρι σήμερα και ενώ η πλειοψηφία των συμβάσεων έχει λήξει δεν έχει εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση που να επικυρώνει την παράταση των συμβάσεων σε μια περίοδο που οι ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού είναι ιδιαίτερα αυξημένες. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπάρκας έχει ήδη καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση για την τύχη των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, τα οποία αφορούν άνω των πενήντα χιλιάδων (50.000) ωφελούμενων του ΟΑΕΔ.

Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση:

                

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων σε Κέντρα Ταυτοποίησης

 

Στις 29 Οκτώβρη 2019 η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση κατά 4 μήνες του Γ’ Κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές προσωρινής υποδοχής, με 1690 ωφελούμενους εξασφαλίζοντας τις σχετικές πιστώσεις. Περισσεύει να τονιστεί η σημασία της απρόσκοπτης λειτουργίας των Κέντρων και των δομών Υποδοχής σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά μας, ενώ είναι γνωστό πως οι ήδη εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει την εμπειρία και τις δεξιότητες που απαιτεί η θέση τους. 

Ωστόσο, και ενώ η πλειοψηφία των συμβάσεων έχει λήξει και αναμενόταν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου η έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί, την ώρα μάλιστα που οι ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Είναι στις προθέσεις του να νομοθετήσει υπέρ της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές Προσωρινής Υποδοχής; Εάν ναι, για ποιο λόγο καθυστερεί στην έκδοση της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης;

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα