Τρίτη, 19/03/2024 | 12:51

H Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM του Λονδίνου

769 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/11/2019, 3:08 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Με θετικά μηνύματα για τον τουρισμό επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου από την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM του Λονδίνου.

 

Στο επίκεντρο των δράσεων, στο εκθεσιακό κέντρο ExCeL, ήταν  ο πολιτισμικός τουρισμός και η «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα  της Ηπείρου», η οποία παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, σε tour operators και δημοσιογράφους από τον κ. Ευδόκιμο Φρέγκογλου, Υπεύθυνο προγραμμάτων του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», και την κα Γεωργία Κιτσάκη, Project Manager της «Πολιτιστικής Διαδρομής». Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, αποτελεί το πρώτο προϊόν πολιτιστικού τουρισμού της Ελλάδας, το οποίο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και την αρωγή του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. (2014-2020) – Π.Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ως Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, με προϋπολογισμό 37.000.000 ευρώ.

 

Η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.  Παναγιώτα Ναβρόζογλου χαιρέτησε την εκδήλωση, μεταφέροντας το μήνυμα του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη,   «για την Ήπειρο, ως προορισμό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, με πλούσιο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα», ενώ απηύθυνε και πρόσκληση στους συμμετέχοντες να επισκεφθούν την Περιφέρειά μας.

 

Καθ’ όλη την διάρκεια της Έκθεσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν συναντήσεις Β2Β με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, μεγάλων πρακτορείων, δημοσιογραφικών οργανισμών και διαδικτυακών μέσων από πολλές χώρες. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε  ουσιαστικό ενδιαφέρον για ειδικές μορφές τουρισμού όπως: περιπατητικός, συνεδριακός, αθλητικός, πολιτιστικός κ.ά.

 Τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου, προέβαλαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου, τον τέλειο συνδυασμό ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το περιβάλλον, την γαστρονομία της περιοχής, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και την πολιτιστική κληρονομιά.

 

Έμφαση δόθηκε επίσης στις δυνατότητες  που προσφέρει η Εγνατία και η Ιόνια Οδός, τα  Αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων μέσω πτήσεων τσάρτερ , με την προϋπόθεση της κατάλληλης οργάνωσης και δραστηριοποίησης των επιχειρηματιών του κλάδου προκειμένου να διαμορφωθούν ελκυστικά πακέτα τουρισμού. 

 

«Η Ήπειρος είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, παραδόσεων και ενός μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος. Κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει μια άνευ προηγουμένου εμπειρία, γνωρίζοντας τα πολιτιστικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μονοπάτια πεζοπορίας, απολαμβάνοντας αξιοθαύμαστα τοπία σε μοναδικά χρώματα και δοκιμάζοντας τοπικά ποιοτικά προϊόντα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ταξιδευτές», ανάφερε  η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, κ.  Ιουλία Μαρκούλα, τονίζοντας πως η  World Travel Market είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μαζί με την Πρόεδρο του ΕΟΤ  Άντζελα Γκερέκου και τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Δημήτρη Φραγκάκη. Ο  Υπουργός  χαρακτήρισε την Ήπειρο ως μια περιοχή με πολλές δυνατότητες στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, αναφέροντας πως το Υπουργείο Τουρισμού έχει στις προτεραιότητές του τη βέλτιστη αξιοποίηση του πλούσιου τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

 

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Ηπείρου  κεράστηκαν γλυκά από την Ήπειρο και τους δόθηκε έντυπο προωθητικό υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα