Τρίτη, 19/03/2024 | 05:04

Σχεδόν κατά 100% καλυμμένα τα κενά στα σχολεία της Λευκάδας – Επαφές του Θανάση Καββαδά με το Υπουργείο Παιδείας και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

809 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/11/2019, 2:48 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ολοκληρώνονται οι προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών που τοποθετήθηκαν με τον τρίτο κύκλο διορισμών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Λευκάδας, με την κάλυψη των κενών στα σχολεία του Νομού να πλησιάζει το 100%.

Ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς είχε από την αρχή της σχολικής χρονιάς συχνές επαφές και συναντήσεις με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.Φώτη Σάντα και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.Μιλτιάδη Γκαμπρέλα, προκειμένου με συντονισμένες ενέργειες να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των σχολείων της Λευκάδας σε εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Παράλληλα ο Βουλευτής είχε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.Νίκη Κεραμέως, καθώς και με την αρμόδια Υφυπουργό, κ. Ζαχαράκη και τη Γενική Γραμματέα, κ.Γκίκα, στις οποίες απέστειλε και γραπτά το σύνολο των κενών όπως αποτυπώθηκαν από τις αρμόδιες διευθύνσεις. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών ήταν να καλυφθούν σχεδόν κατά 100% τα κενά στα σχολεία του Νομού, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, στα δημοτικά γενικής αγωγής, έχουν καλυφθεί σχεδόν όλα τα κενά. Παραμένει ένα κενό στην ειδικότητα Γερμανικών διότι, παρόλο που το Υπουργείο διόρισε δύο φορές καθηγητές, δεν εμφανίστηκαν για να αναλάβουν. Σε ό,τι αφορά την ειδική αγωγή, υπάρχει σχετική ικανοποίηση, καθώς από τις θέσεις που ζητήθηκαν έχει μέχρι στιγμής καλυφθεί το 90%. Χρειάζονται ακόμα τρεις δάσκαλοι και δύο νηπιαγωγοί, οι οποίοι ενδέχεται να προσληφθούν με τον επόμενο κύκλο τοποθετήσεων. 

Σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόσο η γενική παιδεία όσο και η παράλληλη στήριξη έχουν καλυφθεί σχεδόν κατά 100%. Τα μοναδικά κενά που παρουσιάζονται είναι στα Τμήματα Ένταξης, για τα οποία αναμένεται το προσεχές διάστημα η τοποθέτηση τεσσάρων καθηγητών. 

Επίσης, στο Μουσικό σχολείο φέτος είχαμε ποσοστό κάλυψης υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά, ενώ επιπλέον επίκειται η πρόσληψη εμπειροτεχνών. 

Τέλος, το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) έχει καλυφθεί πλήρως σε διδακτικό προσωπικό, πλην όμως υπάρχει ανάγκη διορισμού ενός ατόμου ως βοηθητικού προσωπικού για την ομαλότερη λειτουργία του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, πέρα από την σχεδόν πλήρη κάλυψη των κενών των σχολείων, λειτούργησαν κανονικά όλα τα τμήματα προσανατολισμού, ακόμα και εκείνα που είχαν μόνο ένα παιδί.

Επιπλέον, λειτούργησε η Α’ τάξη Λυκείου του εσπερινού ΕΠΑΛ με μόλις δύο παιδιά. 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί την Παιδεία τη μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα μας, δίνει βάρος στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την ενισχύει έτσι ώστε όλα τα παιδιά να παίρνουν τα κατάλληλα εφόδια δίνοντάς τους ίσες ευκαιρίες για το μέλλον.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα