Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:25

Κώστας Μπάρκας : Η κυβέρνηση της Ν.Δ. βρήκε τις συμφωνίες με την Κίνα έτοιμες και τις υπογράφει τώρα

780 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/11/2019, 2:04 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

«Οι συμφωνίες που ανακοινώθηκαν με την Κίνα, δεν σχεδιάζονται και υπογράφονται μέσα σε μία εβδομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel ο π. Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι και ο Τσίπρας και ο Βούτσης είχαν επισκεφτεί την Κίνα και είχαν προετοιμάσει το έδαφος για τις σχετικές συμφωνίες.

Ως προς το σκάνδαλο Novartis επεσήμανε, «Το σκάνδαλο Novartis είναι ένα σκάνδαλο υπαρκτό, το οποίο αναδεικνύει τις σχέσεις πολιτικών με φαρμακευτικές εταιρείες στη χώρα μας. Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας ότι η Novartis είναι πλεκτάνη που έστησαν κάποιοι κύκλοι εναντίον της, δεν υπάρχει. Υπάρχει σκάνδαλο Novartis, ένα παγκόσμιο σκάνδαλο, με το οποίο ασχολούνται πολλές χώρες του κόσμου, στις οποίες συγκαταλέγεται και η χώρα μας».

Ερωτώμενος για τη μεθόδευση, που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία έχοντας ως «Δούρειο Ίππο» το ΚΙΝ.ΑΛ, ώστε να εξαιρεθούν οι κ. κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης από την Προανακριτική Επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση ευθυνών κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας ως Δούρειο Ίππο τον κ. Κεγκέρογλου του ΚΙΝ.ΑΛ ανακάλυψε κώλυμα για τους κυρίους Πολάκη και Τζανακόπουλο, το οποίο δεν ανέφερε στην ολομέλεια της Βουλής. Η κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί την αυτονομία των κομμάτων και να μην λειτουργεί αντιδημοκρατικά».

Σε σχέση με την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «είχαμε είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι παρενέβησαν για να ανοίξει η σχολή. Έχουμε πρωτοφανές εγκλωβισμό των φοιτητών και άσκηση αστυνομικής βίας».

Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για «βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές που μπορεί να μας οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η ΝΔ έταξε κράτος “τάξης και ασφάλειας” και το πραγματοποιηθεί μέσω του φόβου».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα