Παρασκευή, 27/11/2020 | 13:04

ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ Όλοι στο συλλαλητήριο για το νοσοκομείο

275 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/11/2019, 10:10 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

H «σωματειακή επιτροπή Πρέβεζας του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδας, το σωματείο εργαζομένων στο ΚΤΕΛ  και οδηγών φορτηγών Πρέβεζας και ο σύλλογος εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας της περιφέρειας Ηπείρου» καλούν σε μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στη πολιτική υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας που  πάει χέρι – χέρι με την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίησή της. 

Αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης της ΝΔ που αντί για την κάλυψη των αναγκών μας , προσπαθεί να πιάσει τα αιματηρά  πλεονάσματα του ευρωμνημονίου διαρκείας που έχει ψηφίσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Αυτή η πολιτική υποβαθμίζει  το νοσοκομείο, αλλά και τα κέντρα υγείας του νομού μας. 

Συμμετέχουμε στον αγώνα για την αναβάθμισή τους, ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της.. Για ένα σύστημα υγείας, πραγματικά δημόσιο και δωρεάν και για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Για ένα νέο αποκλειστικά δημόσιο νοσοκομείο στη πόλη της Πρέβεζας

Το νοσοκομείο της πόλης μας, βρίσκεται σε μια διαδικασία ραγδαίας υποβάθμισης.  Το υπάρχον προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό λειτουργεί και προσφέρει υπηρεσίες στα όρια της ψυχικής και σωματικής αντοχής. Η ελάχιστη χρηματοδότησή του από το κράτος δημιουργεί  τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του. Αυτό το σκηνικό έρχεται τώρα να συμπληρωθεί με τη προσπάθεια συγχώνευσης κλινικών με το νοσοκομείο της Λευκάδας.

Παλεύουμε για:

  1. τη διεκδίκηση του δικαιώματος ελεύθερης  , δωρεάν και ισότιμης πρόσβασης  σε υπηρεσίες υγείας όλων των πολιτών 
  2. τη διεκδίκηση της αναβάθμισης του δημόσιου νοσοκομείου Πρέβεζας (και το βάθεμα του δημόσιου χαρακτήρα του)  αλλά και της κατάργησης κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτό
  3. την ανάπτυξη αγώνων και κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια παραπέρα υποβάθμισής του  μέσω των συγχωνεύσεων με κλινικές του νοσοκομείου Λευκάδας.

Η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν υγείας αποτελεί υπόθεση όλου του λαού και των οργανώσεών του (συνδικάτα, σύλλογοι) για αυτό είναι απαραίτητη η κοινή δράση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων.  

Οι διεκδικήσεις αυτές περνάνε μέσα από τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και σε αυτή τη κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

 

Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου (επιτροπή  Πρέβεζας)

Σωματείο  εργαζομένων στο ΚΤΕΛ  και οδηγών φορτηγών Πρέβεζας

Σωματείο εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας περιφέρειας Ηπείρου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα