Σάββατο, 20/04/2024 | 13:28

Πάργα : Το σοκ από το θάνατο της 35χρονης Ολλανδής, το κάστρο-ξέφραγο αμπέλι, η αρχαιολογία, το καμπανάκι…

1158 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/10/2019, 4:24 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, εμφάνισε στην Πάργα και τον κόσμο της ένα τραγικό και σοκαριστικό γεγονός. Μια 35χρονη τουρίστρια Ολλανδή, έπεσε από το κάστρο και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ταχυδρόμος της περιοχής και κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν σε βοήθεια, μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έχει συμβεί.

Στην αρχή πίστεψαν ότι η 35χρονη τουρίστρια η οποία έκανε μόνη της διακοπές στην Πάργα, είχε χάσει τις αισθήσεις της. Αμέσως ενημερώθηκαν τόσο το κέντρο υγείας Πάργας όσο και το αστυνομικό τμήμα Πάργας. Η άτυχη κοπέλα ενώ έπαιρνε βαριές ανάσες, πολύ πιθανό να κατέληξε κατά τη διακομιδή της από το κέντρο υγείας Πάργας προς το νοσοκομείο Πρέβεζας. Πριν βγει το πόρισμα του τραγικού αυτού συμβάντος εξετάστηκαν ενδελεχώς από την αστυνομία σκηνές από κάμερες καταστημάτων κατά την πτώση της άτυχης κοπέλας από το κάστρο.

 

Σας μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη ότι τα πρώτα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ολλανδέζα τουρίστρια δεν έκανε το απονενοημένο διάβημα, δεν είχε δηλαδή πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά σε κάποια σημεία φαίνεται να χάνει την ισσοροπία της, πιθανότατα να γλιστρά από πευκοβελώνες στο κάστρο και να πέφτει με τραγικό αποτέλεσμα, τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Αξίζει να σταθούμε στο ζήτημα του κάστρου της Πάργας ποτ θυμίζει ξεκάθαρα … ξέφραγο αμπέλι. Ως αντιδήμαρχος Πάργας ο αείμνηστος Γιάννης Κλοτσώνης (να’ναι καλά η ψυχούλα του εκεί πάνω…), είχε θέσει καταιγιστικά ερωτήμτα για τη λειτουργία του κάστρου. Είχε θέσει το ζήτημα της φύλαξης του κάστρου, του ωραρίου λειτουργίας του, της επικινδυνότητάς του. Είχε χτυπήσει το καμπανάκι ο Γιάννης, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου από τότε, φαίνεται όμως ότι ορισμένων τα αυτάκια δεν ιδρώνουν. Είχε πάει κλιμάκιο της αρχαιολογίας επί τόπου στο κάστρο και έκανε μια… τρύπα στο νερό. Ή μάλλον για να ακριβολογούμε είχε τοποθετηθεί πινακίδα που λέει ότι εισέρχεστε στο κάστρο με δική σας ευθύνη, ή κάτι παρόμοιο. Μας συγχωρείτε πολύ, αλλά έτσι λύνονται τα προβλήματα ή έτσι γίνεται λειτουργικό το κάστρο της Πάργας; Πολλοί φίλοι στην Πάργα, με τους οποίους συνομιλήσαμε ήταν σοκαρισμένοι. Η άτυχη 35χρονη Ολλανδή τουρίστρια ας είναι το τελευταίο θύμα που ο θάνατός του συνδέεται με το κάστρο. Είναι πασιφανές ότι κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους… χθες!!!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα