Τετάρτη, 24/04/2024 | 16:43

Κώστας Μπάρκας : Απαιτείται άμεση οικονομική ενίσχυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λούρου

698 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/10/2019, 2:00 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η παρέμβαση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, προς την Υπουργό Πολιτισμού, αναδεικνύοντας το ζήτημα της χρηματοδότησης της Φιλαρμονικής Δημοτικής Ενότητας Λούρου, οδήγησε σε μία γενικού- γραφειοκρατικού τύπου απάντηση από πλευράς Υπουργείου για τον τρόπο με τον οποίο ένας πολιτιστικός φορέας μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Το νόημα της παρέμβασης από πλευράς του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας αποσκοπούσε στην άμεση χρηματοδότηση του συγκεκριμένου πολιτιστικού φορέα. Η απάντηση όμως του Υπουργείου Πολιτισμού παραπέμπει ουσιαστικά τη χρηματοδότηση, μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών, σε ένα αόριστο μέλλον. 

Επειδή η Δημοτική Φιλαρμονική Λούρου δεν είναι άλλο ένα πολιτιστικό σωματείο, αλλά θεσμός πολιτισμού με προσφορά δεκαετιών στην ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση σε δεκάδες σπουδαστές, οφείλει το Υπουργείο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Νομού να επιδείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και μέριμνα, ώστε να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο εν λόγω πολιτιστικός φορέας πριν οδηγηθεί στον μαρασμό. 

Τα πολιτιστικά δρώμενα για την ελληνική περιφέρεια δεν αποτελούν έξοδα και τυπικές δαπάνες προϋπολογισμού, αλλά οξυγόνο και έκφραση της ταυτότητας ενός τόπου.  

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα