Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:59

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας : Εκπαιδευτικές δράσεις στο μουσείο Νικόπολης

931 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/10/2019, 4:19 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας το τρέχον σχολικό έτος θα εκπονήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στην παλαιοχριστιανική Νικόπολη». Στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάζει τα ψηφιδωτά της Νικόπολης και τη ναοδομία της περιοχής. Είναι κατάλληλο για παιδιά όλων των τάξεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και περιλαμβάνει ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και το μουσείο (ανάλογα με το θέμα), παιχνίδια, ζωγραφικές δραστηριότητες και βιωματική προσέγγιση. 

                   

Η παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα γίνεται κάθε Τετάρτη, κατόπιν συνεννοήσεως με αρμοδίους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας και συγκεκριμένα με τους Αθ. Μουστάκη και Ε. Κατσαρού, τις πρωινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2682089890. 

Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος από 1η Δεκεμβρίου 2019.

Σχεδιασμός και Υπεύθυνη Προγράμματος: Ε. Σαλταγιάννη (αρχαιολόγος)

Συμμετέχοντες: Ε. Σαλταγιάννη, Δ. Καρβελάς, Ε. Κλειδάς, Ε. Κολοβού, Α. Μουστάκης, Ε.Κατσαρού 

Προϊσταμένη ΕΦΑ Πρέβεζας: Ανθή Αγγέλη

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΕΦΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

2019 – 2020

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει πιλοτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βυζαντινή και μεταβυζαντινή ιστορία και η σχέση της με την τοπική μέσα από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της κάθε περιοχής» από το τρέχον σχολικό έτος. 

Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος θα συμμετέχουν τρία Δημοτικά Σχολεία της ΠΕ Πρέβεζας (Δημοτικό Σχολείο Λούρου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Πάργας και 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας) και ΚΔΑΠ. 

Στα εν λόγω σχολεία και ΚΔΑΠ η ΕΦΑ Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στο χώρο τους παρουσιάζοντας τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή ιστορία σε σχέση με την τοπική και τα μνημεία της περιοχής. Στη συνέχεια το κάθε σχολείο θα επισκεφθεί το μουσείο για την ολοκλήρωση της δράσης, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις τουλάχιστον συναντήσεις. Η εν λόγω δράση περιλαμβάνει: παρουσίαση, παιχνίδια, ζωγραφικές δραστηριότητες και επισκέψεις σε μνημεία. 

Έναρξη εκπαιδευτικών δράσεων από 1η Δεκεμβρίου 2019.

Σχεδιασμός και Υπεύθυνη Προγράμματος: Ε. Σαλταγιάννη (αρχαιολόγος)

Συμμετέχοντες: Ε. Σαλταγιάννη, Γ. Πεταρούδα, Δ. Καρβελάς, Ε. Κλειδάς

Προϊσταμένη ΕΦΑ Πρέβεζας: Ανθή Αγγέλη

 

 

                                               

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα