Τρίτη, 19/03/2024 | 13:04

Δήμος Πρέβεζας : Επιτυχημένη εκδήλωση εκπαίδευσης μαθητών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση

811 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/10/2019, 3:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η Πρέβεζα ήταν μια από τις  τρεις ανά την Ελλάδα πόλεις οι οποίες φιλοξένησαν εκδήλωση εκπαίδευσης μαθητών  στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας επανεκκίνησης της Καρδιάς. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  πραγματοποιήθηκε στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης από τον  Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES (Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές)  με τη συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας και των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας   Εκπαίδευσης.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο  Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο   Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Λούρου Νίκος Παγγές καθώς και εκπρόσωποι φορέων από τον τομέα υγείας και την εκπαιδευτική κοινότητα.

 

Ο   Δήμαρχος Πρέβεζας  στο χαιρετισμό του ανέφερε τα ακόλουθα:

“Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης  Καρδιάς 2019 , η οποία συγχρόνως λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη και  την Καλαμάτα.

Η μέρα αυτή καθιερώθηκε με διακήρυξη του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012 και πραγματοποιείται στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο,στοχεύοντας στη βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από εξωνοσοκομειακή  καρδιακή ανακοπή,μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης του κοινού στην ανάνηψη θύματος ανακοπής και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. 

Η καρδιακή ανακοπή , αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη,με πάρα πολλά θύματα κάθε χρόνο.

Οι ανακοπές μπορεί   να συμβούν οπουδήποτε,στο δρόμο, τη δουλειά ή την άθληση ή κατά τη διάρκεια  άλλης έντονης δραστηριότητας η πλειοψηφία ακόμη και στο σπίτι.

Γι αυτό το λόγο, είναι σημαντική η ενημέρωση και η εκπαίδευση πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης , μιας τόσο απλής διαδικασίας που όμως μπορεί να βοηθήσει ένα θύμα σε καρδιακή ανακοπή να επιβιώσει.

Με αφορμή τη σημερινή  ημέρα, ξεκινάμε ως Δήμος μια νέα προσπάθεια για να επεκτείνουμε το Δίκτυο Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών και ζητάμε σε αυτό την βοήθεια του ιδιωτικού τομέα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται  υπό την αιγίδα του Δήμου μας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της Κοινότητας, των φορέων, των μαθητών, των γονέων,στην εκμάθηση δεξιοτήτων στη βασική  Υποστήριξη της ζωής.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές, τους μαθητές, τον Οργανισμό “Τα παιδιά σώζουν ζωές” όπως επίσης και όλους όσοι ασχολήθηκαν με τη διοργάνωση  της εκδήλωσης.”

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα