Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:31

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας : Πραγματική κλιμάκωση και όχι ντουφεκιά στον αέρα

543 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/10/2019, 7:19 μμ | 0 σχόλια

 

Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων

 

Κεφάλαιο και ΝΔ επιχειρούν να κλειδώσουν τις «κατακτήσεις» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχουν μια σημαντική αύξηση στην κερδοφορία και την υποταγή της εργατικής τάξης για πάρα πολλά χρόνια. Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει την κατάργηση της διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυση, υλοποιεί νέες μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα οικιακής κατανάλωσης για να «σώσει» δήθεν τη ΔΕΗ, και προετοιμάζει νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Τώρα φέρνει νόμο που επιφέρει ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Απαιτεί πλήρες φακέλωμα (ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των σωματείων) σε γνώση του κράτους και του κάθε εργοδότη. 

Με περισσό θράσος κάνουν μαθήματα δημοκρατίας στους εργαζόμενους όταν η σημερινή κυβέρνηση είναι στην εξουσία με το 40% του 58% του εκλογικού σώματος αφού τόσοι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές! Ήδη από την εποχή Αχτσιόγλου-ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να επιβάλλουν το όριο του 50% + 1 των εγγεγραμμένων μελών για να ληφθεί απεργιακή απόφαση και όχι με τη πλειοψηφία μιας συνέλευσης σε  απαρτία! 

Η επιχείρηση τους δεν θα είναι «περίπατος» όπως νομίζουν. Το μαχόμενο ταξικό κίνημα μπορεί να απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο! Δεν φοβούνται τις υποταγμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των περισσότερων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων. Αυτούς τους έχουν απόλυτα ελεγχόμενους, συνοδοιπόρους στην αντεργατική επίθεση, στρατηγικούς εταίρους στην «κοινωνική συμμαχία».

   Η εργοδοτική και υποταγμένη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού  Κέντρου Πρέβεζας υπονόμευσε την απεργία στις 24/9 και υποστήριξε τη διασπαστική πρόταση για 2 Οκτώβρη της ΓΣΕΕ (την είχαν αποφασίσει πριν την απεργία  στις 24/9 !!!). Η 2 Οκτώβρη δεν αποτελεί κλιμάκωση αλλά συνειδητή αποδιοργάνωση των αντιστάσεων μπροστά στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 

   Η πρόταση για 2 Οκτώβρη υπερψηφίστηκε (στις  27/9) στην ΑΔΕΔΥ και σε Εργατικά Κέντρα από  τις δυνάμεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και δυστυχώς και από το  ΠΑΜΕ. Τα εκλεγμένα μέλη των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων δημοσίου και ιδιωτικού  τομέα σε ΑΔΕΔΥ , Εργατικά Κέντρα προτείνανε αμέσως μετά τις 24/9,  απεργιακό βήμα με την κατάθεση του νσχ στη Βουλή και να απεγκλωβιστούμε επιτέλους από τη λογική της “απεργίας τη μέρα ψήφισης” (με την επισήμανση πως η μέρα της κατάθεσης φαίνεται να είναι αργότερα από τις 2/10) – καταλήψεις με απογευματινό συλλαλητήριο μέσα στον Οκτώβρη -νέα απεργιακή κινητοποίηση μετά από  συνελεύσεις τις μέρες ψήφισης.

Όσοι σύρονται πίσω  από το σχεδιασμό της ΓΣΕΕ βάζουν εμπόδια στις πραγματικές δυνατότητες σύγκρουσης με την κυβερνητική  πολιτική που άρχισαν να φαίνονται δειλά- δειλά στην απεργία στις 24/9, που παρά τα σοβαρά προβλήματα συντονισμού των μαχόμενων δυνάμεων που διαφοροποιούνται από  τον υποταγμένο και εργοδοτικό συνδικαλισμό ,δείχνει πως πρέπει να πάμε από εδώ και πέρα, χωρίς φυσικά ιδιοκτησιακές λογικές.

Tη Τετάρτη  2 Οκτώβρη απεργούμε και συγκεντρωνόμαστε στις 9:00 π.μ έξω  από τα δικαστήρια σε διαμαρτυρία ενάντια στις δίκες εργαζομένων που διώκονται για τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.   

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Παλεύουμε ενάντια στα ματωμένα πλεονάσματα, τους «αναπτυξιακούς» νόμους της αγοράς που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες από τη σκοπιά της εργατικής χειραφέτησης. Για ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, να υπογραφούν αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις παντού, να μειωθεί ο χρόνος εργασίας, να καταργηθεί η ελαστική εργασία. Πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου χώρου. Για να μπλοκαριστούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας . Για διαγραφή του χρέους, κατάργηση της δημοσιονομικής επιτήρησης σε  πλήρη σύγκρουση με την πολιτική της Ε.Ε της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας

Παρεμβάσεις –Συσπειρώσεις- Κινήσεις Πρέβεζας στο δημόσιο

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα