Τρίτη, 19/03/2024 | 05:24

Συνάντηση Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη για τα απορρίμματα

802 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/09/2019, 6:07 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, και τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλη Γραφάκο, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς, για θέματα του Νομού, που άπτονται του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου, ιδίως δε για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το Κτηματολόγιο.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, επισημαίνοντας ότι η Λευκάδα βιώνει επί μήνες μία έκτακτη κατάσταση. Τόνισε ότι στο παρελθόν υπήρξε ασυγχώρητη ολιγωρία, τις συνέπειες της οποίας επωμίζονται η σημερινή Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και η δημοτική αρχή, καθώς και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων καθυστερήσεων, διότι τα σκουπίδια συνιστούν μία περιβαλλοντική βόμβα, μέσα σε κατοικημένη περιοχή στο παραλιακό μέτωπο, που γειτνιάζει με σχολεία, δημιουργώντας έτσι μια εκρηκτική κατάσταση, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την εικόνα του νησιού. Επεσήμανε ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων απαιτεί και βραχυπρόθεσμη λύση, με άμεση απομάκρυνση των υφιστάμενων δεματίων και μεσοπρόθεσμη, για διαχείριση των αποβλήτων μέχρι τη δημιουργία Μονάδας Προεπεξεργασίας, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης. 

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι η Λευκάδα πρέπει να αναπνεύσει και εξέφρασε την άποψη ότι η μόνη ορθολογική και ρεαλιστική λύση είναι η προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων σε δομές όμορων περιοχών, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση με την κατασκευή και λειτουργία του νέου εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στη Λευκάδα. Έτσι, θα ελαχιστοποιηθεί το κόστος για τους δημότες και θα εξυπηρετηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον.  

Τέλος, ο κ. Καββαδάς αναφέρθηκε στο θέμα του Κτηματολογίου, επισημαίνοντας ότι η Λευκάδα έχει πιάσει ποσοστό κτηματογράφησης 66%. Ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τις συναντήσεις του με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Δημήτρη Οικονόμου, και τον Πρόεδρο της Ελληνικό Κτηματολόγιο, κ. Δημήτρη Σταθάκη, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη του Υπουργού για την επιτυχή ολοκλήρωση τόσο του τρέχοντος Κτηματολογίου, όσο και του πιλοτικού προγράμματος, στο οποίο υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες με τον επαναπροσδιορισμό.

Τόσο ο κ. Χατζηδάκης, όσο και ο κ. Γραφάκος συμμερίστηκαν τον προβληματισμό και την ανησυχία του Βουλευτή για την κατάσταση που βιώνει η Λευκάδα με το πρόβλημα των απορριμμάτων. Από τη μεριά του, ο Υπουργός επαναβεβαίωσε τη βούληση της Κυβέρνησης, η οποία πρόσφατα διατυπώθηκε και δια στόματος του Πρωθυπουργού, να δώσει οριστική και σύγχρονη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αξιοποιώντας και εξαντλώντας όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες, ανάλογα με τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε περιοχής. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα