Τρίτη, 19/03/2024 | 08:03

Πρέβεζα : Μεγάλη φωτιά, “υπεράνθρωπες” προσπάθειες των πυροσβεστών!

1112 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/09/2019, 10:59 πμ | 0 σχόλια

 

 

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, στην περιοχή του Αγίου Στυλιανού στην Πρέβεζα, κοντά στην περιοχή “ασύρματος” όπως θα θυμούνται οι πιο παλιοί. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήση περίπου στις 10 το πρωί και λίγο πριν είχε ξεκινήσει η εκδήλωση της φωτιάς με τον άνεμο να είναι εχθρικός και να την εξαπλώνει. Κοντά στον χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά, υπήρχε σπίτι με μπουκάλα προπανίου (προφανώς για θερμοκήπια κλπ) και υπήρχε κίνδυνος μεγάλης έκρηξης.

 

Στον τόπο που εκδηλώθηκε η φωτιά έσπευσε μεγάλη δύναμη από άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρέβεζας, όλα τα οχήματα Πεντάτονα και Δεκάτονα και μάλιστα έφτασαν και ενισχύσεις από την Πυροσβεστική της Πάργας και την Πυροσβεστική του Θεσπρωτικού και όχι μόνο ήταν και από περιοχές εκτός νομού Πρέβεζας. Συγκινητικές ήταν οι προσπάθειες των Πυροσβεστών από την Πυροσβεστική υπηρεσία Άρτας, για να μην φτάσει η φωτιά και κατακάψει τρία σπίτια.  Η φωτιά κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις χορτολολιβαδικής έκτασης και έγινε προσπάθεια στην κατάσβεσή της με εναέρια μέσα αφού ελικόπτερο Πεζετέλ συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσή της. Λίγο μετά τις 10.45 ο αέρας κόπασε κάπως και περίπου 11 και πέντε λεπτά σταμάτησε η φωτιά να εξαπλώνεται από την περιοχή της Νικόπολης προς την περιοχή του Μύτικα. Αφού σταμάτησε η φωτιά να εξαπλώνεται έγινε προσπάθεια να μην εξαπλωθεί προς την πλευρά που υπήρχαν αποθήκες γύρω από τη φωτιά. Από τις πρώτες στιγμές ήταν εκεί και βοηθούσε με τα μηχανήματα του δήμου, ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ροπόκης. Δυστυχώς η φωτιά δεν έκαψε μόνο χλωρίδα, αλλά και πανίδα…

 

Με όλους να είναι πάνω στο μέτωπο της φωτιάς, έδειχνε κάποια στιγμή μετά τις 11.30 να είναι υπό μερικό έλεγχο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν επίσης η αστυνομία που άνοιγε δρόμους και παρείχε -όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- τις υπηρεσίες της εθελοντές πυροσβέστες, η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομένων νομού Πρέβεζας και  άνδρες της ΕΜΑΚ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν οι επικοινωνίες του πιλότου του ελικοπτέρου με πυροσβέστες και η επικοινωνία ήταν αστραπιαία για να μη χαθεί καθόλου χρόνος. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή της.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα