Τρίτη, 19/03/2024 | 04:05

ΟΑΕΔ : Έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έτους 2019

864 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/09/2019, 7:11 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου  2019, από τις 8 π.μ.,  θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό επίδομα έτους 2019 από τους δικαιούχους. Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου ’19 θα αρχίσει η αντίστοιχη διαδικασία μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει: α) Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, στις 3 μ.μ. για όσους υποβάλλουν αιτήσεις μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και β) το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 11.59 μ.μ.) για όσους τις υποβάλλουν με ηλεκτρονικό τρόπο (www.oaed.gr).

Όσον αφορά στην παραλαβή των δικαιολογητικών, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019.

Με πρωτοβουλία της νέας Διοίκησης, φέτος, ξεπεράστηκαν ταχύτερα από κάθε άλλη φορά τα τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος 25 ημέρες πιο νωρίς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι  εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες. χορευτές – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και στην άδεια διαμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γ.Γ.Π.Σ. και του Υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα.

Πληροφορίες σε σχέση με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος  και τα δικαιολογητικά, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από το διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα