Πέμπτη, 18/04/2024 | 06:22

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας ο Δημήτρης Καραμανίδης! Άξιος!

864 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/09/2019, 2:53 μμ | 0 σχόλια

 

Μπορεί στο πρόσωπο του Δημήτρη Καραμανίδη το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας  να βρήκε έναν από τους καλύτερους προέδρους δημοτικών συμβουλίων Πρέβεζας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα (2-3 ξεχώρισαν μη ψάχνετε… πολλούς…) ο οποίος εμφανίστηκε πανέτοιμος στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, με ένα μικρό συντακτικό λαθάκι το οποίο δεν αλλάζει βέβαια την εξαιρετική του παρουσία. Έτοιμος όμως ήταν και ο συνδυασμός “Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής τον Γιώργο Νίτσα, που έδειξε με το “καλημέρα” ότι δεν πρόκειται να χαριστεί στην παράταξη του κ. Γεωργάκου. Ο οποίος k. Γεωργάκος ήταν εκπληκτικός πάλι σε…θεωρίες και λόγο (άρτι αφιχθείς από τη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης όπου σταμάταγε υπουργούς και φορείς και φωτογραφίζονταν(περίπου 15 φωτογραφίες έβγαλε), δείγμα βέβαια όχι σοβαρότητας, αλλά ενός… στερημένου παιδιού, που έβγαζε απωθημένα)και έρχεται η ώρα να φανεί στην πράξη εάν μπορεί να τα καταφέρει ή όχι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mypreveza.gr  :

 

Σε μία συνεδρίαση που διήρκεσε 2,5 περίπου ώρες,  πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικούς Συμβουλίου,αλλά και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την πλευρά της πλειοψηφίας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος πρότεινε για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Καραμανίδη, ο οποίος μην έχοντας κανέναν αντίπαλο εκλέχθηκε, λαμβάνοντας 19 ψήφους από τους 28 συμβούλους που ψήφισαν.

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης ευχαρίστησε θερμά όσους τον επέλεξαν για το συγκεκριμένο αξίωμα υπογραμμίζοντας ότι θα τηρεί το νόμο και θα αντιμετωπίζει ισάξια όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

 

Ο Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Μπαϊλης πρότεινε με την σειρά του για αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ευάγγελο Γιαννουλάτο, ο οποίος εξελέγη λαμβάνοντας 16 ψήφους από τους 28 που ψήφισαν, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Νίτσας πρότεινε για Γραμματέα τον κ. Λουφέκη, ο οποίος επίσης εξελέγη με 18 ψήφους από τους 28 που ψήφισαν.

Για αντιδημοκρατική διαδικασία που παραβιάζει κατάφωρα την νωπή λαϊκή εντολή έκαναν λόγο η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας. Οι δύο παρατάξεις απείχαν από την διαδικασία καταγγέλλοντας τον νέο νόμο του Υπουργείο Εσωτερικών και έκαναν λόγο για εκλογικό πραξικόπημα που δημιουργεί μία πλαστή πλειοψηφία και παραβιάζει την αναλογικότητα της ψήφου των Δημοτών.  Μάλιστα η παράταξη της Ανυπότακτης Κίνησης όρισε παρατηρητές των επιτροπών οι οποίοι όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής κ. Μιχάλης Γεωργούλης,  θα είναι οι : Σπύρος Σιούτης στην Οικονομική Επιτροπή και Ναταλία Παμπουκίδου στην Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Παρατηρητές θα ορίσει και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Στη συνέχεια εκλέχθηκαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην Οικονομική Επιτροπή τακτικά μέλη εξελέγησαν οι:
Λεωνίδας Αργυρός, Γρηγόρης Κουμπής, Λάζαρος Πιπιλίδης, Γιώργος Νίτσας,Ευάγγελος Ροπόκης και Βασίλης Κωστούλας με αναπληρωματικά μέλη τους Δημήτρη Καραμανίδη, Αθηνά Κωνσταντάκη, Κοσμάς Κορωναίο, Γιώργο Ντόντη, Ηλία Δήμου και Παναγιώτη Λελοβίτη, ενώ την σύνθεση της  ολοκληρώνουν ο Δήμαρχος και δύο Αντιδήμαρχοι που θα ορίσει ο ίδιος.

Στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν τακτικά μέλη οι: Δημήτρης Καραμανίδης,Γρηγόρης Κουμπής, Κωνσταντίνος Ματέρης, Αναστάσιος Αμάραντος, Φώτης Ζέρβας και Θανάσης Ανωγιάτης με αναπληρωματικά μέλη τους Λεωνίδα Αργυρό, Αθηνά Κωνσταντάκη, Ευάγγελο Γιαννουλάτο, Ιωσήφ Στύλο, Κωσταντίνο Αλεξανδρή και Ευκλείδη Φονταρά. Και σε αυτή την επιτροπή συμμετέχουν ο Δήμαρχος και δύο Αντιδήμαρχοι που θα ορίσει ξανά ο ίδιος.

Ευχές προς τους νεοεκλεγέντες απεύθυναν οι επικεφαλής των συνδυασμών «Δημοτική Συνεργασία» κ. Χρήστος Μπαΐλης, «Ανάπτυξη Τώρα» κ. Γιώργος Νίτσας, «Δημοτική Ανατροπή» κ. Ευάγγελος Ροπόκης και «Στροφή στο μέλλον» κ. Ευκλείδης Φονταράς.

Έντονη κριτική για τις αλλαγές της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, στο σύστημα της απλής αναλογικής οι οποίες τους αποκλείει από την συμμετοχή τους στα όργανα αυτά, άσκησαν οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Ανυπότακτης Κίνησης».

«Έφθασε η ώρα της ευθύνης και η ώρα των έργων» τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νεοεκλεγέντες και σημείωσε «Σήμερα ο Δήμος Πρέβεζας, ο Δήμος της καρδιάς μας, ξεκινά την δύσκολη και απαιτητική αποστολή της εξόδου του Δήμου στο δρόμο της παραγωγικής εξωστρέφειας, της λειτουργικής αναδόμησης, της στρατηγικής στοχευμένης ανάπτυξης. 
Το 60 και πάνω % αποτελεί την υπογραφή της νίκης όλων των Δημοτών αλλά από σήμερα ο Δήμαρχος είναι και θα είναι κυριολεκτικά ο Δήμαρχος όλων των Δημοτών και μαζί με τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους σε θέσεις ευθύνης αποτελούμε τους εγγυητές αυτής της συμφωνίας ανάπτυξης και προκοπής για το Δήμο.
Σας καλώ όλους και όλες, σε πνεύμα ενότητας και γνώσης της ευθύνης που έχουμε ως προς την επίτευξη του οράματος του Δήμου μας που δεν αποτελεί απλά στο να φτάσουμε να αποτελούμε ένα λειτουργικό και οργανωμένο Δήμο όπως αρμόζει στο 2019 σε μία ευρωπαϊκή πόλη του δυτικού κόσμου. 
Έχουμε στόχο και όραμα με πολύ εργασία και μεθοδικότητα, ξεπερνώντας λειτουργικές παθογένειες, κακές αντιπαραγωγικές πρακτικές , να αποτελέσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο πρότυπο ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας με προτεραιότητα την ποιότητα ζωής του πολίτη στην καθημερινότητά του και την εξωστρεφή οικονομική αναπτυξιακή πορεία με μετρήσιμο αποτέλεσμα σε έργα και προγράμματα.
Σε αυτή την πορεία της υλοποίησης της συμφωνίας της νίκης όλων των Δημοτών δεν περισσεύει κανείς μα σίγουρα και δεν χωρά όποιος αντιστέκεται στο αύριο του τόπου μας.
Είμαι σίγουρος ότι η αγάπη για το καλό του τόπου θα νικήσει την εμμονή των προσωπικών και ανούσιων πολλές φορές εγωιστικών και εξωδημοτικών τάσεων.
Ας γίνουμε εμείς το παράδειγμα ας κάνουμε εμείς την αρχή της νέας αυτής εποχής όπως το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους Δημότες μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα