Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:31

Εγκρίθηκαν όλα τα ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού στην Λευκάδα και η λειτουργία Α’ Τάξης στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

929 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/09/2019, 3:55 μμ | 0 σχόλια

 

 

Επαφές στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής είχε επικοινωνία με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, την οποία και ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου στο αίτημα για λειτουργία όλων των τμημάτων προσανατολισμού στα σχολεία της Λευκάδας. 

Ο κ. Καββαδάς επεσήμανε ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια ο Νομός βρέθηκε σε αναστάτωση, καθώς χρειάστηκαν επανειλημμένες παραστάσεις στο Υπουργείο, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λευκάδας, ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και επίμονες παρεμβάσεις, από κοινού με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου εντέλει να εγκριθούν ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού. Αντιθέτως, εφέτος εγκρίθηκαν όλα τα τμήματα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών, ώστε τα σχολεία μπορούν να ξεκινήσουν χωρίς προβλήματα. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι θα λειτουργήσουν τμήματα για μόλις δύο παιδιά στην Βασιλική, το Νυδρί και την πόλη της Λευκάδας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην Καρυά, όπου θα λειτουργήσει τμήμα για ένα μοναδικό παιδί, τονίζοντας ότι έτσι η κυβέρνηση έδωσε στους μαθητές ουσιαστικό δικαίωμα στη μόρφωση και στην ατομική επιλογή.

Επιπλέον, ο Βουλευτής εξέφρασε ικανοποίηση για τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου στο αίτημα που είχε καταθέσει εγγράφως προ δύο εβδομάδων, για κατ’ εξαίρεση έγκριση λειτουργίας Α’ Τάξης Λυκείου του Εσπερινού ΕΠΑΛ με έναν εγγεγραμμένο μαθητή. Επεσήμανε ότι θα ήταν κρίμα να αποκλειστεί έστω και ένας άνθρωπος από την εκπαίδευση, πολλώ δε μάλλον όταν ο θεσμός του Εσπερινού απευθύνεται συνήθως σε ενήλικες εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν ανάγκη το ΕΠΑΛ για να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές και, ως εκ τούτου, την ποιότητα ζωής τους. 

 

Τέλος ο Βουλευτής, έπειτα από αλλεπάλληλες επαφές που είχε με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού σχετικά με τα κενά που παρουσιάζονται σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, επεδίωξε και είχε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Αναστασία Γκίκα. Της μετέφερε τις ανάγκες, όπως αυτές καταγράφονται από τις αντίστοιχες διευθύνσεις, και ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για την κατά το δυνατόν μέγιστη κάλυψη των υφιστάμενων κενών.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα