Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:37

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Θέσεις Μαθητείας στις Επιχειρήσεις του Ν. Πρέβεζας

889 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/08/2019, 3:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι:  σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) άρχισε να υλοποιεί το έργο « Αναβάθμιση και Διεύρυνση του θεσμού της Μαθητείας – Συμπράξεις Μαθητείας» , το οποίο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού , Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020 . Στο πρόγραμμα  μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις του Ν. Πρέβεζας , εξαιρούνται οι επιχειρήσεις: Προσωρινής απασχόλησης, Τα νυχτερινά κέντρα, Παροχής καθαριότητας και φύλαξης, Τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών και κάθε επιχείρηση στην οποία δεν είναι εφικτός ο έλεγχος της εκπαίδευσης από τον   αρμόδιο φορέα.

Οι θέσεις Μαθητείας που προσφέρονται από τις επιχειρήσεις πρέπει να αντιστοιχούν στις ειδικότητες που διδάσκονται : στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ , στο Μεταλυκειακό έτος μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) & στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται , ανακοινώνει στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) τη θέση μαθητείας που προσφέρει « Αναγγέλλει Θέση Μαθητείας».  Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της αναγγελίας της επιχείρησης για τη θέση που προσφέρει , υποδεικνύεται από  τον ΟΑΕΔ ή το Υπουργείο Παιδείας , στην Επιχείρηση μαθητευόμενος και εφόσον η επιχείρηση δεχτεί να συνεργαστεί μαζί του , υπογράφει τη «Σύμβαση Μαθητείας» . Στη διάρκεια της Μαθητείας ο μαθητευόμενος σπουδάζει σε επαγγελματική σχολή και συγχρόνως εργάζεται στην επιχείρηση που προσφέρει τη θέση Μαθητείας.

  • Οι Μαθητευόμενοι στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ   θα απασχολούνται 6 ώρες την ημέρα επί 4 ημέρες την εβδομάδα. Η άσκηση διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
  • Οι Μαθητευόμενοι στο «Μεταλυκειακό έτος μαθητείας» των επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα απασχολούνται 7 ώρες την ημέρα , επί 4 ημέρες την εβδομάδα. Η άσκηση διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
  • Οι Μαθητευόμενοι στα τμήματα μαθητείας των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΙΕΚ)  θα απασχοληθούν 768 ώρες στην επιχείρηση. Η άσκηση διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το συνολικό κόστος Ημερομισθίου του Μαθητευόμενου για την επιχείρηση είναι 9,30€. (Ημερομίσθιο Μαθητευόμενου 21,78€ από τα οποία ο εργοδότης καταβάλλει στον Μαθητευόμενο 5,24€ και τα υπόλοιπα 16,54€  ο Μαθητευόμενος τα εισπράττει , ως επιδότηση από το Δημόσιο. Ασφαλιστικές εισφορές για τον μαθητευόμενο : ο εργοδότης πληρώνει στον ΕΦΚΑ 4,06€).

Με σημαντική επιδότηση της απασχόλησης και της ασφάλισης του μαθητευόμενου , από πόρους του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιχείρηση αξιοποιεί την καθημερινή παραγωγή και τις ιδέες του μαθητευόμενου, επενδύοντας συγχρόνως και στην πιθανότητα να δημιουργήσει και να αποκτήσει ένα ικανό συνεργάτη.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο – Ιστοσελίδα Δράσης: https://mathiteia.ep.uhc.gr/   

Περισσότερες πληροφορίες  στο Επιμελητήριο Πρέβεζας στο τηλέφωνο: 2682029414 (εσωτ.5) κ. Θάνου Σοφία, email: sthanou@prevezachamber.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα