Τρίτη, 19/03/2024 | 09:26

Σε σκηνοθεσία του Γεράσιμου Ντάβαρη : Ο Μικρός Πρίγκιπας έρχεται στην Πρέβεζα στο Δημοτικό Κηποθέατρο

1037 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/07/2019, 10:03 μμ | 0 σχόλια

Σε σκηνοθεσία του Πρεβεζάνου Γεράσιμου Ντάβαρη, έρχεται την Κυριακή 11 Αυγούστου στην Πρέβεζα “Ο Μικρός Πρίγκιπας” και συγκεκριμένα στο δημοτικό κηποθέατρο. Ώρα έναρξης της παράστασης είναι 21.15.

 

Το αριστούργημα του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, ένα έργο πανανθρώπινο που αγαπήθηκε όσο λίγα, ζωντανεύει στη σκηνή!!! Την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, που ζει σε ένα μικρό πλανήτη, τη διηγείται ένας πιλότος που τον γνώρισε λίγες μέρες πριν φύγει από τη Γη. Μας πληροφορεί πως στον πλανήτη αυτό φυτρώνουν λουλούδια, φυτρώνουν όμως και μπαομπάμπ. Αυτά είναι επικίνδυνα φυτά που αν ο Πρίγκιπας τα αφήσει να μεγαλώσουν τότε θα καταστρέψουν τον πλανήτη του, όπως κάθε άσχημο συναίσθημα ή κάθε κακή συνήθεια που απειλεί να καταστρέψει τον μικρόκοσμό μας. Για αυτό τα ξεριζώνει μόλις φυτρώσουν. Ο πλανήτης του Μικρού Πρίγκιπα έχει και τρία ηφαίστεια, δύο ενεργά και ένα σβηστό, τα οποία καθαρίζει κάθε βδομάδα γιατί «ποτέ δεν ξέρει κανείς!», ώστε να μην εκραγούν. Γιατί τα ηφαίστεια είναι σαν τον θυμό, πρέπει να φροντίζουμε να μη γεμίζουν ώστε να αποφύγουμε μια πιθανή έκρηξη.
Μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, στον πλανήτη του φύτρωσε ένα πολύ διαφορετικό λουλούδι, ένα τριαντάφυλλο .Ο Πρίγκιπας δεν χόρταινε να το κοιτάζει και να μυρίζει το άρωμά του. Όμως το τριαντάφυλλο είχε διαρκώς απαιτήσεις από εκείνον κάτι που τον έκανε να πιστεύει πως εκείνο δεν τον αγαπούσε καθόλου και τον ήθελε μόνο για να το υπηρετεί. Έτσι μια μέρα έφυγε από τον πλανήτη, αφήνοντας μόνο του το τριαντάφυλλο.
Εκείνο, αντίθετα με ότι περίμενε ο Μικρός Πρίγκιπας, ούτε παραπονέθηκε, ούτε προσπάθησε να τον εμποδίσει. Κι όταν μάλιστα πήγε να του βάλει το γυάλινο κάλυμμα εκείνο αρνήθηκε ομολογώντας πως δεν είναι δα και τόσο ευαίσθητο. Θα χρειαστεί ένα χρόνο ο Μικρός Πρίγκιπας για να καταλάβει πως όλες τις απαιτήσεις που είχε το τριαντάφυλλο απέναντί του δεν τις είχε επειδή ήθελε να το υπηρετεί αλλά επειδή ήθελε να ασχολείται μαζί του, ήθελε να ξέρει ότι νοιάζεται για αυτό.
Ο Πρίγκιπας στο ταξίδι του θα περάσει από πέντε πλανήτες με πολύ παράξενους κατοίκους, μέχρι να φτάσει στη Γη. Φτάνοντας πέφτει μέσα στην έρημο Σαχάρα και συναντά ένα φίδι. Το φίδι θα του χαριστεί αφήνοντάς τον να ζήσει. Πράγμα παράξενο, αν σκεφτεί κανείς πως μόλις ο Πρίγκιπας έρχεται στη Γη συναντά τον θάνατο αλλά τελικά τον αποφεύγει.
Στην περιπλάνησή του στη Γη θα βρει έναν κήπο γεμάτο με τριαντάφυλλα ίδια με το δικό του. Όλος του ο κόσμος γκρεμίζεται. Το τριαντάφυλλό του, που νόμιζε μοναδικό, είναι ένα ανάμεσα σε εκατομμύρια.
Ότι αγαπούσε περισσότερο στη ζωή του είναι τόσο κοινό που μπορεί να το βρει μέσα σε έναν οποιονδήποτε κήπο.
Τότε είναι που θα εμφανιστεί η αλεπού και θα τον προτρέψει να την εξημερώσει. «Τι σημαίνει εξημερώνω;» θα ρωτήσει ο Μικρός Πρίγκιπας την αλεπού για να του απαντήσει εκείνη: «Σημαίνει δημιουργώ δεσμούς». Μέρα με τη μέρα γίνονται φίλοι και η αλεπού τον μαθαίνει ένα σωρό πράγματα για τη ζωή και τον βοηθάει να καταλάβει πως ο χρόνος που εκείνος σπατάλησε για να εξημερώσει το τριαντάφυλλο είναι ο λόγος που είναι για εκείνον μοναδικό. Όχι για την εμφάνισή του ή το άρωμά του.
Η εξημέρωση έχει και τα αρνητικά της όμως και αυτό ο Μικρός Πρίγκιπας το καταλαβαίνει όταν είναι η ώρα να φύγει και βλέπει την αλεπού να κλαίει. Όμως εκείνη δε νοιάζεται. Έχει κερδίσει μια φιλία, έστω και ως ανάμνηση πια. Το μεγαλύτερο όμως δίδαγμα για τη ζωή, η αλεπού θα του το πει λίγο πριν αποχωριστούν: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις αληθινά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια».
Ο Μικρός Πρίγκιπας έχει αποφασίσει να πεθάνει προκειμένου να ξαναγυρίσει στον πλανήτη του, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Τόση είναι η αγάπη του για το τριαντάφυλλο! Ο πιλότος προσπαθεί να τον εμποδίσει αλλά εκείνος δεν ακούει τίποτα. Είναι όμως Πρίγκιπας ως το τέλος για αυτό δεν θέλει να στενοχωρήσει τον φίλο του. «Θα κοιτάς τα αστέρια και θα ακούς το γέλιο μου και θα
γελάς κι εσύ και οι άλλοι, που δεν ξέρουν, θα σε περνάνε για τρελό. Θα είναι σαν να σου κάνω φάρσα» του λέει γελώντας και φεύγει για να βρει το φίδι.
Την άλλη μέρα ο πιλότος ψάχνει να βρει το σώμα του αλλά δεν το βρίσκει. Έτσι είναι βέβαιος πως ο Μικρός Πρίγκιπας πραγματικά επέστρεψε στον πλανήτη του. Του το λένε άλλωστε τα αστέρια που κάθε φορά που τα κοιτάει, ακούει το γέλιο του…

Συντελεστές:

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Ντάβαρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου
Σύνθεση Μουσικής: Βαγγέλης Μουρελάτος
Σκηνικά: Eno Skondrani
Κοστούμια: Μαρία Ασημακοπούλου
Φωτισμοί: Γεράσιμος Ντάβαρης
Επιμέλεια Κίνησης: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου
Video Art-Σχεδιασμός Αφίσας: Κλέων Ζησιμόπουλος
Χειρισμός Φωτισμών: Τρύφων Παναγιωτάκης
Χειρισμός Ήχου: Γιάννης Γκοτσόπουλος
Παραγωγή:Θεατρική Εταιρεία ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ, Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Γεράσιμος Ντάβαρης
Ελευθερία Θανάση
Ράνια Αθανασοπούλου
Τόλης Κοκκινόπουλος
Γιάννης Κολόμβος
Σοφία Νικολετάκη

Εισιτήρια :10 ευρώ στο ταμείο την ημέρα της παράστασης, , φοιτητικό – ανέργων ( μόνο για τους συνοδούς ) -πολύτεκνων ομαδικό άνω των 7 ατόμων 8 ευρώ
Προπώληση 8 ευρώ Φωτοτυπίες Παπαγεωργίου

Πληροφορίες: 6982 076 570 – 6937492516

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα