Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:35

Πρέβεζα : Ο Κίνδυνος φωτιάς είναι ορατός-Στη σωστή κατεύθυνση η ανακοίνωση Σαραμπασίνα!

766 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/06/2019, 3:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

Σε ανακοίνωση για τον καθαρισμό οικοπέδων προχώρησε ο δήμος Πρέβεζας και συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Σαραμπασίνας. Και σαφώς και είναι ορατός ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε κάποια από τα χωράφια που είναι ακαθάριστα και πρέπει οι ιδιοκτήτες να κάνουν το αυτονήτο, να τα καθαρίσουν. Οι Πολίτες ή οι δημότες έχουν απαιτήσεις και ορθώς έχουν, έχουν όμως και υποχρεώσεις και ο καθαρισμός των οικοπέδων είναι στις υποχρεώσεις του.  Η Ανακοίνωση του κ. Σαραμπασίνα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει δηλαδή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος;  Ο δήμος βέβαια οφείλει από την πλευρά του να είναι πανέτοιμος για παν ενδεχόμενο.  ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

 

Σύμφωνα με το άρθρο 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και σύμφωνα με την υπ.αριθμ.4/2012 πυροσβεστική διάταξη, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της  οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων έχουν την υποχρέωση καθαρισμού τους.

Ο μη καθαρισμός των χώρων αυτών από τους ιδιοκτήτες οδηγεί:

  • στην επιβολή προστίμου 0,50€/τ.μ.,
  • στην βεβαίωση της δαπάνης  καθαρισμού των οικοπέδων αυτών και
  • στην άσκηση ποινικών κυρώσεων από την Πυροσβεστική Αρχή  για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Επειδή έχουμε ήδη μπει στην θερινή περίοδο και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι άμεσος , ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των συμπολιτών μας.

 

Ο  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΣΑΡΑΜΠΑΣΙΝΑΣ  ΠΑΥΛΟΣ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα