Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:25

Να αποκατασταθεί η αδικία για το ΠΑΣΟΚ, ως υπεύθυνου για τα δεινά της χώρας- Γράφει ο Κώστας Κωνής

1205 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/06/2019, 5:10 μμ | 0 σχόλια

 

 

     Να αποκατασταθεί η αδικία για το ΠΑΣΟΚ,  ως υπεύθυνου για τα δεινά της χώρας.
Γράφει ο Κώστας Κωνής
Υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής
στην εκλογική περιφέρεια Πρέβεζας.

Υπάρχει μια ευδιάκριτη προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια, εν πολλοίς ενορχηστρωμένη, τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα αριστερά του πολιτικού φάσματος, να απαξιωθεί η μεγάλη προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον τόπο, με προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Στην προσπάθεια αυτή της απαξίωσης του ΠΑΣΟΚ, σημαντικό ρόλο παίζει μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν μονότονα και στερεοτυπικά τα αναληθή και κατασκευασμένα «συνθήματα» των πολιτικών του αντιπάλων, ενώ αντίθετα αποσιωπούν τα επιχειρήματα που τα αντικρούουν.

Έτσι για παράδειγμα, ενώ έχει πλέον περίτρανα αποδειχθεί ότι βασική υπαίτια της χρεωκοπίας της χώρας ήταν η κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω των δυσθεώρητων ελλειμμάτων και της διόγκωσης του χρέους που παρέδωσε το 2009, όπως άλλωστε και κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ε.Ε συνομολογούν πλέον, εν τούτοις έχουν μετατοπίσει την ευθύνη τεχνηέντως στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία επιτελώντας το πατριωτικό της καθήκον, κατάφερε σε ένα εχθρικό ευρωπαϊκό περιβάλλον να αποτρέψει την άτακτη χρεωκοπία και να διατηρήσει ανοιχτές τις Τράπεζες, θεσμοθετώντας ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας με το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την απαγόρευση των πλειστηριασμών.

Τότε όμως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια,βρήκαν εύκολο αντιπολιτευτικό πεδίο να υποσχεθούν μαγικές και ανώδυνες λύσεις, οι οποίες βέβαια αποδείχθηκε ότι υπήρχαν μόνο στη φαντασία των εμπνευστών τους.

Ένας άλλος μύθος ο οποίος καλλιεργήθηκε μεθοδικά για να αποσείσει τις μεγάλες ευθύνες Καραμανλή, ήταν ότι τάχα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε δολίως το έλλειμμα, προκειμένου να μπούμε στα μνημόνια. Τι και αν ο δυστυχής Γεωργίου διορίστηκε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ τον Αύγουστο του 2010, όταν δηλαδή είχαμε ήδη μπει στο πρόγραμμα διάσωσης, τι και αν χρειάστηκε να αθωωθεί με απαλλακτικό βούλευμα τρεις φορές(!!!) από την ελληνική δικαιοσύνη, λόγω των πρωτοφανώς συνεχών αιτήσεων αναίρεσης της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, είναι πολλοί που εξακολουθούν ακόμα να πιστεύουν και να αναπαράγουν τα ίδια μυθεύματα.

Οφείλεται επίσης να επισημανθεί ότι όλες οι μεγάλες και τολμηρές θεσμικές αλλαγές που έγιναν στη χώρα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της καταπολέμησης του πελατειακού κράτους, είναι έργο του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζω το ΑΣΕΠ, την Διαύγεια, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την θέσπιση εισαγγελέα καταπολέμησης της διαφθοράς,την θέσπιση των ανεξάρτητων αρχών και πολλά άλλα. Στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να αποκατασταθεί η μεγάλη αδικία της ραγδαίας εκλογικής συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ, αφού ως αποτέλεσμα των παραπάνω μύθων, μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος το τιμώρησε για τα δεινά της χώρας των τελευταίων ετών.

Αντίθετα, οι πραγματικοί υπαίτιοι «ξεπλύθηκαν» και εμφανίζονται σήμερα ως εθνικά κεφάλαια, ενώ ο χυδαίος λαϊκισμός και τραμπουκισμός της διετίας 2009-2011 των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής επιβραβεύθηκε από το εκλογικό σώμα με την απογείωση των ποσοστών των κομμάτων αυτών του μίσους, του εθνικού διχασμού, της εξαπάτησης.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι η προοδευτική,μεταρρυθμιστική και μετριοπαθής δύναμη της λογικής που έχει ανάγκη ο τόπος για να βαδίσει μόνο ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ της επόμενη μέρα και φρονώ ότι οι πολίτες θα το αποδείξουν με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα