Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:19

Λύση στο πρόβλημα στέγασης των ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λευκάδας ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

672 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/06/2019, 1:45 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Λύση στο πρόβλημα στέγασης των ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λευκάδας

ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

από τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας

 

Τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγάζεται το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λευκάδας, υπογραμμίζει ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς σε αναφορά που κατέθεσε στους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, ζητώντας την άμεση επίλυσή τους για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

 

Ειδικότερα ο βουλευτής διαβιβάζει στους υπουργούς απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Λευκάδας (ΕΕΕΕΚ) που περιγράφει αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης χώρων και όπου επισημαίνεται η ανάγκη μεταφοράς και εγκατάστασης μιας προκάτ αίθουσας ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες στέγασης του σχολείου.

 

Επίσης υπογραμμίζεται η καθυστέρηση της μετεγκατάστασης των ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον χώρο των παλιών Δικαστηρίων Λευκάδας, που έχει παραχωρηθεί (απόφαση της 5/10/17 του Δ.Σ)από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών, ερωτώντας τον υπουργό ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και από πού έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την συγκεκριμένη μετεγκατάσταση.

 

Μεταξύ άλλων στην αναφορά επισημαίνεται η έλλειψη κτιριακών εγκαταστάσεων στη Λευκάδα για τη μόνιμη στέγαση ΑΜΕΑ. Σημειώνεται μάλιστα αίτημα του συλλόγου για την παραχώρηση τμήματος του παλαιού κτιρίου του Νοσοκομείου Λευκάδας με στόχο τη δημιουργία μόνιμης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

 

Τέλος στην αναφορά ο βουλευτής μεταφέρει και το αίτημα του Συλλόγου για οργάνωση από τον Δήμο ενός τμήματος για μουσικοκινητικές και θεατρικές δραστηριότητες για νέους ΑΜΕΑ, που θα λειτουργήσει ευεργετικά στην απασχόληση και κοινωνικοποίηση των νέων ΑΜΕΑ.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα