Τρίτη, 19/03/2024 | 04:26

Κώστας Μπάρκας : Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ του 12ωρου, της 7ήμερης εργασίας

743 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/06/2019, 1:30 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

«Σε αυτές τις εκλογές θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά προγράμματα. Ένα πρόγραμμα για την κοινωνική πλειοψηφία και ένα άλλο, ακριβώς αντίθετο, που καλεί σε πλήρη κατασπάραξη των εργασιακών κατακτήσεων», τόνισε, μεταξύ άλλων, στον ρ/σ REAL FM, ο υφυπουργός Εργασίας, και υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ερωτώμενος για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αλλά και τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι «προσπαθούμε να εξηγήσουμε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Έχουμε βγει και συζητάμε με την κοινωνία, την ενημερώνουμε για τα πράγματα που έχει πετύχει αυτή η κυβέρνηση, για τις παρακαταθήκες που έχουμε ήδη αφήσει και δεν έχουν ακόμα γίνει ευρέως γνωστές, όπως η μείωση της φορολογίας στους αγρότες ή η μείωση του ΦΠΑ. Γίνεται μια ειλικρινής συζήτηση και θεωρώ πως ο κόσμος θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Στόχος μας είναι η νίκη, όσο δύσκολη και αν είναι η πορεία μέχρι εκεί».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός τόνισε ότι «τα τελευταία αυτά τεσσεράμισι χρόνια, και λόγω των αναγκών της διακυβέρνησης, πολλές φορές μείναμε πίσω στην δυνατότητα που είχαμε να αφουγκραστούμε τον κόσμο. Αυτό τώρα προσπαθούμε να πετύχουμε ξανά. Να ακούσουμε την κριτική του και να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του. Δεν μπορεί απλά ο ελληνικός λαός να αγάπησε το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, έχουμε και εμείς ευθύνη σε αυτό».

Αναφορικά με την προεκλογική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία σιωπά. Κατά καιρούς, μόνο, ξεφεύγουν σχόλια από τον πρόεδρό της, ο οποίος γνωρίζει το μοντέλο που θέλει να υπηρετήσει, μια πλήρη επίθεση, δηλαδή, στα εργασιακά δικαιώματα, όπως άλλωστε το υπηρέτησε και στο παρελθόν. Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ του 12ωρου, της 7ήμερης εργασίας. Δεν μπορεί εκ των υστέρων, όμως, να αντιπαρατίθεται με τα ίδια τα λεγόμενά του, ή τα στελέχη της ΝΔ να προσπαθούν να αποσύρουν τις δηλώσεις του αρχηγού τους. Αυτές οι στιγμές “ειλικρίνειάς” του δείχνουν τον πραγματικό του εαυτό. Αντίστοιχα, ένα – ένα τα στελέχη της ΝΔ, πλέον, δηλώνουν πως θα σεβαστούν απολύτως την Συμφωνία των Πρεσπών. Που είναι σήμερα, λοιπόν, όλοι οι Νεοδημοκράτες Μακεδονομάχοι του προηγούμενου διαστήματος; Αυτή η αλλαγή στη ρητορική τους δεν αναδεικνύεται από κανέναν. Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Πριν τις Ευρωεκλογές, για παράδειγμα, είχε πει ότι θα προσερχόταν σε έναν debate με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, κάτι που διαψεύδει σήμερα».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα