Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:39

Καλό Καλοκαίρι αδέρφια- Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

1512 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/06/2019, 2:52 πμ | 0 σχόλια

 

 

Κατά πολλούς η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Ήρθε πάλι έτσι στα…μουλωχτά, απροειδοποίητα, όπως το συνηθίζει και ξυπνάς μια ωραία πρωία και είναι καλοκαίρι.

Για μένα  καλοκαίρι δεν είναι οι δίμετρες της φυλής των Βίκινγκς, για μένα χρόνια τώρα, είναι η αποτίναξη της σκουριάς από τον βαρύ και ασήκωτο χειμώνα.

Εποχή που όσο μπορείς και πετάς σκέψεις που βαραίνουν, που η μυρωδιά του ιωδίου σου ξυπνά εκείνο το παιδάκι που ήσουν μικρός και σε ακολουθεί συνέχεια όσος χρόνος κι αν περάσει.

Κι αν στερείσαι παρουσίες γιατί τα χρόνια έχουν περάσει και όλα έχουν αλλάξει, κρατάς μες στις σκέψεις σου και την καρδιά σου σαν πολύτιμο φυλαχτό, ότι σε κάνει να νιώθεις πιο όμορφα. Καλοκαίρι για μένα είναι εκείνη η βουτιά του εξαγνισμού που όσες περισσότερες φορέςκι αν  την κάνεις, δεν την χορταίνεις. Τη ζητά όλη η ύπαρξή σου, για να αποδράσει έστω για πολύ λίγο, από δουλειά, από ενασχόληση, από ιδέες που βασανίζουν, από σκέψεις που πονάνε και πληγώνουν. Τι είναι η ζωή; Ένα αεράκι είναι. Και φεύγει σαν τη σκόνη που θα σηκώσει σε ένα χωματόδρομο, το αυτοκίνητο κάποιου περαστικού που δεν προλαβαίνουμε καν να δούμε ποιος είναι και ούτε καν μπαίνουμε στη διαδικασία να το κάνουμε, γιατί δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Ανταλλαγές πληθυσμών, ξαφνικές φιλίες, ανάλαφρη διάθεση, όλα τα έχει το αθάνατο ελληνικό καλοκαιράκι. Η φύση γιορτάζει κι αυτό το βλέπεις παντού, απλά υπάρχει ένας προβληματισμός με τις καιρικές συνθήκες που αν δεν είναι καλοκαιρινές, μας φρενάρουν τη διάθεση. Και δε λέω βρε παιδιά να πλακώσουν οι καύσωνες και να μην μπορούμε να ανασαίνουμε, αλλά να έχει μια υψηλή, αλλά υποφερτή θερμοκρασία. Το καλοκαίρι του 2018 είχαμε βροχές σε διαστήματα και των τριών μηνών, ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε τα ίδια φέτος. Κι αν γίνουν, ας γίνουν στις αρχές του. Πάντα κάποια καλοκαίρια θα είναι ιδιαίτερα και θα μας σημαδεύουν. Δεν ξεχνώ τα καλοκαίρια σε περιοχές του τόπου μας, όπως στην Πρέβεζα της καλοκαιρινής Propeler στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα, εκείνες τις εποχές. Το ΕΝ ΠΛΩ, που με την μπύρα σου έφερνε το μαγαζί το ξυδάτο αγγουράκι με το καρότο. Το Roco Antico, εκείνων των εποχών, το Baileys λιγάκι πιο μετά. Μαγαζιά όπως το FACE, πιο μετά το Cinema, που ήταν ίδια εποχή στην Πάτρα, με το ALTER EGO, το SPIRIT και φυσικά το KALKUTA, το MIYIOYIA, το FREESBIE και δε συμμαζεύεται. Στην αγαπημένη μου Πάργα έπαιζαν καλοκαίρι πολλά, αλλά τα κλαμπάκια ήταν οι ΚΑΜΑΡΕΣ και το ΑΡΕΝΑ. Τα χρόνια πέρασαν αλλά εμείς το βάζουμε καλά στο μυαλό μας, ότι δε βάζουμε μυαλό και ότι αρνούμαστε να μεγαλώσουμε. Ο γιος μου γίνεται 5 ετών των Αύγουστο και είναι ένας ακόμη λόγος να αγαπώ το καλοκαίρι, καλοκαίρι γεννήθηκε το παιδάκι μου. Το κορίτσι που φέρνει τα μπλουζ στην πόλη (έτσι το λέγαμε, αλλά στην πραγματικότητα πάντα Ροκιές έφερνε) μπορεί να μας ψάχνει εκεί στα φοιτητικά μας χρόνια κι εμείς σε άλλη εποχή, που ξέρεις μπορεί και να συναντηθούμε εκεί που δεν το περιμένουμε. Δεν θα κουραστώ να λέω και να ξαναλέω για τις θετικές σκέψεις που μετατρέπονται σε θετική ενέργεια. Θα μου επιτρέψετε να υποδεχθούμε το καλοκαίρι με μια καλλιτέχνιδα που πάντα συμπαθούσα και που την έχω συνδέσει στο μυαλό μου με το καλοκαίρι.

“Summer Rain” (από το υπέροχο άλμπουμ “RUN AWAY HORSES” )από την Belinda Carlisle (ο σημερινός πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Νίκος Τζίμας, σε μια παρουσίαση εκπομπής του την είχε αποκαλέσει Καρλάισλ, όμως το σ δεν προφέρεται στο τέλος) και για να είμαι ειλικρινής από την συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα, μου αρέσουν πάρα πολλά τραγούδια. Καλοκαίρι αδέρφια κι εκείνο το φιλί με τη γεύση της αλμύρας πάντα είχε και θα έχει τη σημασία του. Εύχομαι σε όλους και όλες εσάς, αυτό να είναι αν όχι το καλύτερο καλοκαίρι σας, τουλάχιστον να είναι  ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια σας. Καλό καλοκαίρι αδέρφια.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα