Πέμπτη, 25/04/2024 | 00:16

Αδελφότητα Κρανιωτών Πρέβεζας : ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΑΝΙΑΣ

1158 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/06/2019, 4:19 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
4 Ιουνίου 2019, ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ, Αρ. Φύλλου 2078

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, την δημοσίευση δηλαδή στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 4/6/2019, έπεσε η αυλαία του Δημοτικού Σχολείου Κρανιάς. Ένα δημοτικό σχολείο που με τις καταγραφές που έχουν υπάρξει ξεκίνησε περί το 1870 και στο οποίο χιλιάδες Κρανιωτόπουλα έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα και γνώρισαν εξαίρετους δασκάλους και δασκάλες.
Δυστυχώς όπως συνέβη και στα περισσότερα χωριά της Ηπείρου δεκάδες δημοτικά σχολεία έκλεισαν από την έλλειψη μαθητών που ήταν συνέπεια της φυγής των περισσότερων κατοίκων είτε για το εξωτερικό, είτε για μεγάλες πόλεις της χώρας.
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σκληρή και η δυνατότητα επανάκαμψης συγχωριανών και ιδιαίτερα νέων είναι σχεδόν μηδαμινή, Το πρόβλημα είναι πως και οι νέοι και οι λίγο μεγαλύτεροι που ζουν στο χωριό, παραμένουν ανύπαντροι και αυτό το γεγονός οδηγεί μαθηματικά στον μαρασμό του χωριού μας.
Αν μπορούμε να προτείνουμε λύσεις για να μπορέσουμε έστω και σε μικρό βαθμό να δώσουμε μια προοπτική στο χωριό ας τις καταθέσει ο καθένας μας είτε σ’ αυτή τη σελίδα είτε στο προσωπικό του λογαριασμό.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα