Κυριακή, 26/05/2024 | 01:26

Περιοδεία και ομιλίες σε χωριά της Πρέβεζας πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ Κώστας Κύρλας

952 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/06/2019, 10:04 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Περιοδεία και ομιλίες σε χωριά της Πρέβεζας πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ Κώστας Κύρλας. Περιόδευσε σε Βουβοπόταμο όπου και μίλησε, στη συνέχεια πήγε στο Ριζοβούνι, την Πέτρα και την Κερασούντα.

Ο υποψήφιος βουλευτής στις κουβέντες του με τους κατοίκους συζήτησε και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιφέρειας λέγοντας: «Η αιτία των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι εντοπίζεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που προωθεί τον ανταγωνισμό για το κέρδος και την οποία υλοποιεί η κυβέρνηση μοιράζοντας τα κοινοτικά κονδύλια σε μια χούφτα επιχειρήσεις που λυμαίνονται τον πλούτο της περιοχής μας.

Έτσι, εκτοξεύθηκαν τα κέρδη για τους γαλακτοβιομήχανους με ρεκόρ εξαγωγών μέσα στην κρίση, υλοποιώντας επενδυτικά προγράμματα όπως η “ΗΠΕΙΡΟΣ” στη περιοχή μας που έχει εξαγγείλει επενδυτικό πρόγραμμα για δημιουργία φάρμας 2.000 προβάτων. Την ίδια στιγμή οι κτηνοτρόφοι εκβιάζονται να πουλάνε το γάλα τους πολύ κάτω του κόστους παραγωγής και η εργατική – λαϊκή οικογένεια περιμένει τις προσφορές των σούπερ μάρκετ για να αγοράσει “πιστοποιημένα” ηπειρώτικα προϊόντα όπως η φέτα ΠΟΠ, το κοτόπουλο κ.ά.

Ταυτόχρονα ανέφερε πως: «η κυβέρνηση απέρριψε τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για τη στήριξη των αγροτών όπως φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο στους αγρότες. Την ίδια ώρα όμως πρόσφερε απλόχερα σωρό από νέα προνόμια, νέες φοροαπαλλαγές και επιχορηγήσεις με επιπλέον δεκάδες εκατομμύρια ευρώ “ζεστό” χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους! 

Μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις ανέφερε πως μόνη διέξοδος για τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους είναι να οργανωθούν σε Αγροτικούς Συλλόγους, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος να δυναμώσουν την κοινή πάλη με τους εργατοϋπάλληλους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ενάντια σε κυβερνήσεις (είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ)- ΕΕ – μονοπώλια ».

Και στις εκλογές τους κάλεσε: «να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Γιατί ένα ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή αποτελεί την καλύτερη εγγύηση, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ μένει εκεί που δόθηκε, επιστρέφει στο λαό και το κίνημά του, γίνεται δική του δύναμη.

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να ανοίξει ο δρόμος ώστε τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας να περάσουν στους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα